Lleida

L'ANC vol omplir la Meridiana per la Diada

Forcadell avisa: ''Que ens posin a prova i veuran si el suflé ha baixat''

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana vol omplir l'avinguda Meridiana de Barcelona l'Onze de Setembre. Volen que, un cop més, sigui la mobilització més gran del país amb la vista posada a les eleccions del 27 de setembre.

La mobilització tindrà 135 trams, tants com escons té el Parlament. L'ANC promet una mobilització "carregada d'èpica", però també ha dit que encara no ho poden revelar tot.

"La Meridiana serà el carrer Major de la República Catalana. Obrirem la Meridiana i farem baixar tots els anhels del nostre poble fins al Parlament", ha explicat Josep Sabaté, membre del Secretariat Nacional.

La comissió de mobilització de l'ANC ha explicat que la campanya es vertebrarà en deu eixos que han de servir per "construir la república catalana":

 

L'ANC ha explicat que iniciarà una campanya el mes de juny per "esvair els dubtes de l'endemà del dia zero". Han dividit el país en deu regions i cada setmana faran un gran acte en un d'aquest punts. La campanya també arribarà a l'estranger, on l'ANC té assemblees locals.

Aquest era el punt més esperat de la tercera assemblea general que l'ANC fa aquest diumenge a Lleida, que també ha marcat l'estratègia per encarar les eleccions del 27 de setembre.

Ha estat l'última assemblea amb Carme Forcadell com a presidenta, ja que el mes que ve deixarà el càrrec i es triarà una nova direcció. Forcadell ha tornat a demostrar el seu lideratge en frenar una escridassada a l'alcalde de Lleida, que feia d'amfitrió a l'acte.

En el seu discurs final ha destacat que les eleccions del 27 de setembre són les defintives i ha recalcat que tot i que deixarà el càrrec, en cap cas s'aparta del procés independentista.

Full de ruta amb candidatura unitària

A l'assemblea general s'ha aprovat el full de ruta de cara als comicis del 27-SFinalment, s'ha recuperat la petició que hi hagi una llista unitària amb l'ANC al capdavant el 27 de setembre. Forcadell ho ha definit com a ''possibilitat remota'', que dependrà de que els partits polítics no arribin a un consens abans de les eleccions. 

Si es plantegés aquest escenari, l'ANC realitzaria una consulta interna el pròxim més de juny entre els seus associats "per conèixer la seva opinió sobre si l'ANC ha d'impulsar l'esmentada candidatura de país".

"Que ens possin a prova"

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit durant una pausa de l'assemblea general que actes com el d'aquest diumenge demostren que la força del procés continua viva malgrat el que diuen alguns. En aquest sentit, ha remarcat que ja han omplert el Palau Sant Jordi per a l'acte que es preveu per abans de les eleccions municipals, ''ja no hi cap ni una agulla i encara no hem fet ni la roda de premsa''.

Per això, Forcadell ha dit "Que 'ens posin a prova' i ja veuran si ha baixat el suflé''.

Foracadell ha explicat que aprofitarà el seu discurs, el darrer com a presidenta de l'ACN, per donar les gràcies pel ''privilegi'' que li ha suposat estar al capdavant de l'Assemblea i que tot continuarà ''exactament igual'' perquè els que vindran ho faran ''igual o millor que nosaltres''.

Ros, escridassat

L'alcalde de Lleida, el socialista Àngel Ros, ha fet el discurs d'obertura de l'assembla general com a alcalde amfitrió. La seva presència a l'escenari ha provocat una forta xiulada i escridassada.

Ros ha assegurat que "la fortalesa de la societat civil és fonamental per mantenir els signes d'identitat, la llengua, la cultura i la voluntat de ser". Durant el seu discurs l'escridassada ha anat a més i ha fet que la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, hagi pujat a l'escenari per demanar respecte.

 

Com es pot veure en aquest vídeo, davant l'escridassada, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha pujat a l'escenari per demanar pau: "Si som demòcrates, respectem totes les idees. A la Catalunya que volem construir hi ha de cabre tothom, pensi el que pensi".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut