Barcelona

L'ANC i Òmnium valoren positivament la llista unitària de la societat civil

Les entitats sobiranistes diuen que ni estan confeccionant llistes ni estan plantejant-se cap candidatura conjunta, el dia que han presentat la mobilització a la Meridiana

BarcelonaActualitzat

Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural han valorat positivament la proposta d'una llista unitària de la societat civil, sense presència de polítics, que tindria el suport d'ERC. Asseguren que reforçaria el caràcter plebiscitari del 27-S. Segons ha assegurat el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez:

"Valorem positivament el gest d'ERC de buscar espais de confluència, espais que sumin, que reforcin la idea plebiscitària. Creiem que aquesta manera d'encarar els debats és la manera que ens garantirà l'èxit".

Però, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium han volgut deixar molt clar que ni estan confeccionant llistes ni estan plantejant-se cap candidatura conjunta de les entitats sobiranistes de cara a les eleccions de setembre.

A l'espera del que diguin tant els socis d'Òmnium com els de l'ANC, que faran una consulta interna aquest cap de setmana, veuen positiu aquest tipus de proposta que enriqueix el debat independentista de cara al 27-S.

Sànchez ha assegurat, però, que "caldrà buscar fórmules per visualitzar que encarem el 27-S amb capacitat d'èxit" i ha demanat als partits que garanteixin que el procés no s'encalli després de les eleccions del 27 de setembre.

"Via Lliure a la República catalana" a la Meridiana

Unes declaracions que s'han fet en la presentació de l'acte que organitzaran l'11 de Setembre, a l'avinguda Meridiana de Barcelona, amb el lema "Via Lliure a la República catalana". En la presentació, Sànchez ha assegurat que "l'11-S tenim una fita molt important. Enguany serà la Diada més determinant" amb "la mobilització més multitudinària de la nostra història". El president de l'ANC ha afegit que "l'11-S generarem una onada d'il·lusió imparable per guanyar una societat millor i més justa".

 

Enguany la mobibilització es farà a la Meridiana barcelonina, des del parc de la Ciutadella fins al carrer Rosselló Pòrcel, i el color que predominarà serà el blanc perquè "tenim l'oportunitat de fer un país nou des de zero", segons ha explicat el dirigent de l'ANC, Josep Sabaté. El blanc s'acabarà tenyint d'una onada de colors pels punters que alçaran els assistents. "El punter serà l'element bàsic de la campanya perquè sabem on anem", ha afegit Sabaté.

En la mobilització, que ocuparà 5,2 quilòmetres, els ciutadans estaran dividits en 10 eixos i 135 trams, coincidint així amb el nombre d'escons que té el Parlament.

Les inscripcions, a partir de mitjans de juliol

Les inscripcions per a la mobilització de la Meridiana s'obriran a mitjans de juliol.

Sánchez ha fet una crida a omplir de gom a gom la Meridiana per "dir als polítics que tenen el nostre suport i també la nostra exigència". Muriel Casals, per la seva banda, ha assegurat que "la revolució dels somriures continua amb més força que mai" i que enguany "tenim encara més voluntaris que abans".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut