L'ANC fa una tancada a la Sagrada Família en protesta pel judici del procés
Abans de la tancada, s'ha fet una concentració a l'exterior del temple

L'ANC fa una tancada a la Sagrada Família en protesta pel judici del procés

Una trentena de membres de l'Assemblea Nacional Catalana han passat cinc hores tancats dins el temple

Quim BalaguerActualitzat

La trentena de membres de l'Assemblea Nacional Catalana que ahir divendres a la tarda van accedir a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona amb la intenció de passar-hi la nit han sortit del temple després de passar cinc hores a l'interior, segons ha informat l'entitat.

L'acció s'ha fet en protesta pel judici del procés al Tribunal Suprem. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha justificat l'acció per "fer d'altaveu de denúncia internacional del que està passant: una vulneració de drets".

L'entitat ha repartit fulls als visitants de la Sagrada Família per denunciar el judici del procés i defensar el dret de Catalunya a l'autodeterminació.

La protesta pretenia ser una acció sorpresa com l'ocupació de la seu del Parlament i la Comissió Europea de Barcelona el passat mes de febrer i per això durant la tarda un grup de voluntaris va accedir al temple i va format el text 'Self-determination is a right' ('L'autodeterminació és un dret', en anglès).

El febrer passat, l'ANC ja va protagonitzar una acció similar a la seu que la Comissió i el Parlament Europeu tenen a Barcelona en què prop d'una vintena de persones es van tancar a l'immoble i van fer-hi nit.

ARXIVAT A:
ANCJudici procésProcés català
Anar al contingut