L'ANC fa una crida des de Lledoners a "acabar el que vam començar l'1-O"
Assistents a l'acte de Lledoners, amb torxes led (ACN)
Sant Joan de Vilatorrada

L'ANC fa una crida des de Lledoners a "acabar el que vam començar l'1-O"

Dos anys després de l'1-O, unes 2.000 persones s'han congregat davant de la presó on hi ha set líders independentistes

Actualitzat

L'últim acte d'aquest 1 d'octubre s'ha fet al vespre davant de la presó de Lledoners. Unes 2.000 persones, segons la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, s'han congregat aquest dimarts al vespre a l'esplanada de Lledoners per fer una crida a la unitat i a la no-violència per assolir la independència.

Quatre marxes nocturnes han confluït davant del centre penitenciari, provinents de Joncadella, Santpedor, Pineda de Bages i Sant Joan de Vilatorrada. Els assistents han cridat "independència", "llibertat" i "unitat" i, amb lletres gegants, han format aquesta última paraula.

 

 

 

Una de les capçaleres arribant a Lledoners aquest 1 d'octubre (ACN)

 

A l'acte, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha assegurat que s'ha d'aprendre de les "febleses" del 2017 i ha apuntat que "la independència arribarà quan tinguem un govern disposat i un poble que compensi el que no es pot fer des de les institucions":

"Acabarem el que vam començar."

 

Paluzie ha insistit en la necessitat de la "no-violència", que ha qualificat que "també és no cooperar amb aquest Estat".

 

 

A l'acte hi ha hagut actuacions i intervencions de familiars de presos i exiliats. Blanca Bragulat, la parella de Jordi Turull; Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez; i Berta Gabriel, neboda d'Anna Gabriel, han llegit cartes dels seus familiars.

 

 

D'altra banda, el president d'Òmnium Bages, Jordi Corrons, ha llegit un text de Jordi Cuixart, que ha demanat als assistents no caure "en els paranys de l'Estat":

"Cap presó aturarà les aspiracions de la societat catalana."

 

 

Un altre dels moments destacats ha estat quan testimonis de les càrregues policials de l'1-O al Bages han pujat a l'escenari per llegir el mateix manifest que es va pronunciar a molts municipis catalans el 3 d'octubre del 2017.

 

Interactiu relacionat: Memòria audiovisual de l'1-O

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OGovern empresonatProcés català
Anar al contingut