L'ANC es referma en la via unilateral no violenta amb una mobilització permanent

RedaccióActualitzat

L'ANC ha fet pública, aquest dissabte al vespre, la seva estratègia política per aplicar la república, un cop acabat el termini que va plantejar al govern, al Parlament i a la societat civil perquè acordessin un full de ruta unitari per executar el mandat de l'1 d'octubre.

Per l'Assemblea, ni el govern ni el Parlament han aconseguit teixir una estratègia conjunta i reconeix que, en aquests moments, és molt difícil la unitat per aconseguir la independència. Tot i això, no volen fer cap pas enrere.

En un acte amb el títol "Sabem on anem", la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha qualificat el moment actual com un dels més difícils des de la creació de l'ANC el 2012. Ha reconegut que hi ha desorientació i divisió, però ha fet una crida a continuar treballant "sense enganyar-se":

"Crec que hem de deixar d'enganyar-nos. Amb els partits estem parlant, però les posicions són distants. Per a tots ells, no significa el mateix el mandat de l'1-O. Tampoc hi ha acord en què cal fer a partir d'ara. Quan i com podrem fer la independència. Per això és tan difícil la unitat."

Paluzie ha demanat no fer passos enrere:

"Demanar ara un referèndum acordat i, a més, fer-lo amb tres opcions, ens retorna al 2013. Ens afebleix. No serveix de res."

Per tot plegat, la líder de l'ANC s'ha refermat en la via unilateral i no violenta, amb "una estratègia que necessita un aprenentatge, que no és reactiva, sinó intel·ligent i pensada". No ha criminalitzat, però, els CDR:

"Hem de respectar les accions de mobilització d'altres actors, com ara els CDR. No em sentireu criminalitzar-los ni demanar a ningú que es tregui la caputxa, quan hi ha persones a les quals s'ha aplicat la llei antiterrorista per haver participat -si és que això es prova- en un blocatge de vies. Però nosaltres no som un CDR; hem de trobar la nostra pròpia via de mobilització."

Paluzie ha fet autocrítica, però també ha estat clara i ha demanat al govern català que es posi les piles:

"El govern s'ha de posar les piles. Hem vist massa contradiccions i inacció per part del govern. Volem saber si es preparen per a la independència o no."

"Estarien preparats per recaptar? Solucionaran el tema del finançament inicial? Què passa amb el cos dels Mossos? Si el govern no compleix, al final l'última alternativa serà la seva substitució, però no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè es perdrà el suport d'una part de la base independentista."

La base de l'ANC ha presentat diverses iniciatives com la del comerç estratègic de productes i serveis catalans. O una altra per ser més influents en les institucions de la societat civil, com les cambres de comerç i els col·legis professionals.

També han informat que han arribat als 46.000 socis i a més de 50.000 simpatitzants.

ARXIVAT A:
ANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut