Membres de l'ANC passen la nit a la seu de la UE a Barcelona per reclamar l'autodeterminació

Una vintena de membres de l'ANC passen la nit dins la seu de la Comissió Europea per reclamar que la UE activi "els mecanismes de l'article 7 del tractat de drets fonamentals"

RedaccióActualitzat

Una vintena de voluntaris de l'Assemblea Nacional Catalana han passat la nit dins la seu de la Comissió Europea a Barcelona, al passeig de Gràcia amb Provença. Hi van entrar divendres a la tarda i hi van desplegar una pancarta reclamant el dret a l'autodeterminació.

Una acció de protesta de l'ANC la tarda de del mateix dia que s'ha fet el trasllat dels presos a Madrid pel judici del procés. Malgrat l'Assemblea havia convocat una manifestació a les set de la tarda als Jardinets de Gràcia, voluntaris de l'ANC s'han plantat una hora abans a la seu de la Comissió Europea a Barcelona, al passeig de Gràcia amb Provença, i han desplegat una pancarta pel dret a l'autodeterminació.

 


Cap a les sis de la tarda de divendres, un petit grup ha entrat a dins, ha entregat una carta i ha penjat una pancarta amb la consigna "L'autodeterminació és un dret, no un crim", una acció que s'emmarca en la campanya #MakeaMove de l'ANC. Dins la seu,  una vintena de persones que hi han passat tota la nit


Aquesta és la carta que han entregat a la seu:


La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que demanen a la Unió Europea que activi "els mecanismes de l'article 7 del tractat perquè s'han violat els drets fonamentals recollits en el conveni europeu de Drets Humans".

"En reprimir el referèndum d'autodeterminació, Espanya va violar altres articles del Pacte: article 7 (tracte inhumà o degradant de la gent per la policia) article 19 (dret de llibertat d'expressió) article 21 (dret de reunió pacífica) article 22 ( dret d'associació) article 25 (dret a participar en la realització d'assumptes públics)"

L'article 7 permet suspendre els drets d'un estat membre. La UE el va activar en el cas d'Hongria perquè va vulnerar els principis fundacionals de la UE.

"Fem una crida a la Comissió Europea per a que inicií els procediments per activar l'article 7 del Tractat de la Unió Europea, per a privar l'Estat espanyol dels seus drets de vot i de representació. La credibilitat de la Unió Europea i de tot el procés d'integració europea està en joc"

 

Notícia relacionada: Estelades, llaços grocs i pancartes de suport en el trajecte dels presos a Madrid

 

Uns mossos d'esquadra de paisà han fet de mediadors durant dues hores i han certificat que tot estava tranquil, mentre, a fora, els concentrats han posat un crespó negre a la bandera europea i han penjat una pancarta en què es llegia "L'autodeterminació és un dret, no pas un delicte".
 

 

Inicialment, una cinquantena de persones s'han concentrat davant la seu. L'ANC ha fet crida a la mobilització i cada cop s'hi han aplegat més persones. 

ARXIVAT A:
Judici procésANCProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut