Brussel·les

L'ANC demana majoria independentista a la mesa del Parlament i al govern

Agustí Alcoberro li ha traslladat a Carles Puigdemont aquest missatge que recull l'esborrany del full de ruta per al 2018

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont, que des de fa temps manté contactes a Brussel·les amb representants de les forces independentistes, vol acabar d'enllestir aquesta mateixa setmana l'estratègia per a la constitució de la nova mesa del Parlament, prevista per al dimecres 17. El president cessat pel 155 es reunirà divendres a la capital belga amb la majoria de diputats de Junts per Catalunya per mirar de resoldre el trencaclosques. Una estratègia que, abans, el cap de setmana que ve, hauran d'haver validat tant Esquerra Republicana de Catalunya com la CUP, i també el PDeCAT i la resta de formacions a favor de la república, que reuneixen els seus òrgans de govern.

Amb qui s'ha tornat a trobar Puigdemont és amb els vicepresidents d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i de l'Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro. L'ANC li ha demanat que la majoria independentista es traslladi al govern i a la mesa del Parlament.

L'esborrany del full de ruta per al 2018, al qual ha tingut accés TV3, insta el govern i el Parlament a construir la república en tres fronts: finançament, poder judicial i fiscalia, i força o seguretat pública.

 

 

I hi afegeix que cal restituir el govern legítim, derogar el 155, alliberar els polítics presos i que tornin els que són a Brussel·les.

 

 

L'ANC aposta ara per aprofundir en l'eix social i per buscar més suports internacionals per a la causa independentista, segons l'esborrany del full de ruta. L'organització manté com a objectiu la unitat de partits i entitats, l'augment de la base social i seguir treballant per la internacionalització perquè es reconegui el dret autodeterminació exercit l'1 d'octubre.

L'estratègia de Ciutadans

Des de Ciutadans, el PSC i el PP s'han oposat a qualsevol intent de votació o investidura a distància. Ciutadans ha començat contactes amb la resta de forces polítiques per la mesa del Parlament. L'objectiu és que el seu candidat, José María Espejo-Saavedra, sigui elegit president de la cambra, aprofitant l'eventualitat que l'independentisme es quedi sense majoria, pels diputats presos i els que són a Brussel·les. El líder del PSC, Miquel Iceta, ja ha promès públicament el seu suport a Espejo.

Cs preveu reunir-se aquest dimarts amb Catalunya en Comú-Podem. La formació de Xavier Domènech també podria tenir trobades amb socialistes i Esquerra avui mateix.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut