Elisenda Paluzie, aquest dissabte

L'ANC convoca els partits independentistes per pactar l'estratègia si Torra és inhabilitat

L'ANC s'ofereix com a relator en una reunió de partits independentistes per acordar una resposta conjunta davant la possible inhabilitació del president Torra

Actualitzat

L'ANC convoca els partits i Òmnium a una reunió d'alt nivell que se celebraria de forma urgent a principis de la setmana vinent per "posar sobre la taula les discrepàncies" i pactar punts en comú d'actuació.

En concret, el primer punt, segons l'ANC, és què ha de fer l'independentisme en conjunt si l'Estat inhabilita el president Torra. També en quines condicions s'han de celebrar les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, com s'ha de reunir la taula de diàleg amb Madrid i quin paper ha de jugar el Consell per la República a partir d'ara.

"Les frustracions acumulades per la nostra gent, la bona gent del carrer que hi va una vegada, i una altra, i una altra, ja no es poden aguantar. Ja no les podem aguantar. Nosaltres hi serem sempre, però demanem, exigim, un pla consensuat", assegura Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, i diu que es vol evitar la manca d'una resposta política conjunta, com ja va passar després de la sentència del procés, ara fa un any.

"Volem sobretot acords polítics i acords clars abans de les mobilitzacions."

David Fernàndez explica que "aquesta setmana ens han convocat a diverses reunions discretes" i diu que han constatat que "tots els partits són conscients que si no es posen d'acord, l'espectacle serà lamentable", però que "seguim amb la dinàmica de dir algunes coses en privat i unes altres en públic. I d'insinuar compromisos que després o no es compleixen o, encara pitjor, s'ignoren en públic".
 

La reunió telemàtica del secretariat de l'ANC (CCMA)

La proposta surt del plenari del secretariat nacional de l'Assemblea que s'ha celebrat aquest dissabte i després que les entitats independentistes demanessin unitat a l'independentisme en la celebració dels actes de la Diada d'aquest any.

ARXIVAT A:
ANCQuim TorraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut