Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana 
Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana 

L'ANC condiciona participar en la taula prèvia a la bilateral a excloure els comuns

Paluzie diu que en Comú Podem "ja està assegut a la part del govern espanyol" i la presidenta de Catalunya En Comú-Podem, Jéssica Albiach, respon a l'ANC que "ignorar la transversalitat del país és sectari"

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha acordat participar en la taula catalana prèvia a la del diàleg bilateral només sota dues condicions: si està formada exclusivament per agents independentistes, excloent-hi explícitament els comuns, i si es parla d'assolir la independència.

La presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, ha dit que és "condició irrenunciable" que només hi hagi actors independentistes i ha valorat que En Comú Podem "ja està assegut a la part del govern espanyol".

La presidenta ha recordat que durant el procés estatutari "algun agent polític seia a les dues bandes de la negociació" i que això "va ocasionar molts problemes".

Sobre els temes, ha plantejat que el diàleg s'ha de basar en com culminar el procés d'independència amb l'exercici del dret a l'autodeterminació, ja sigui a través d'una majoria independentista parlamentària o un referèndum binari.


L'ANC ha considerat que l'Estat "ha donat proves suficients de no respectar el dret d'autodeterminació de Catalunya" i, tot i considerar "improbable" que fructifiqui el diàleg per donar sortida al conflicte polític, l'Assemblea ha afirmat que "si existeix aquesta escletxa ha de treballar per fer-la possible, ja que els costos d'una independència pactada són molt menors". També ha dit que ha de servir per posar fi a la repressió.

 

 

Jéssica Albiach

 

Albiach respon a l'ANC que "ignorar la transversalitat del país és sectari"

La presidenta de Catalunya En Comú-Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha respost a l'ANC que "ignorar la transversalitat del país és sectari".

En una piulada a les xarxes socials, Albiach ha afirmat que Catalunya "és una nació moderna, diversa i plural" i que els comuns continuaran "fent bandera del diàleg i l'empatia, a Catalunya i a l'Estat". "Molesti a qui molesti", ha finalitzat:
           

 

ARXIVAT A:
ANCEn comú
Anar al contingut