El mes que ve entrarà en vigor l'ampliació del permís de paternitat
El mes que ve entrarà en vigor l'ampliació del permís de paternitat
Madrid

L'ampliació del permís de paternitat tira endavant i entrarà en vigor l'1 d'abril

La nova normativa ha de ser convalidada per la Diputació Permanent del Congrés en el termini d'un mes

RedaccióActualitzat

El decret llei sobre l'ampliació del permís de paternitat de 5 a 8 setmanes supera el primer pas parlamentari. La mesa del Congrés ha acceptat finalment tramitar aquest decret. La nova normativa aprovada a l'últim Consell de Ministres té previst entrar en vigor l'1 d'abril.

En el termini d'un mes, la Diputació Permanent de la cambra baixa convalidarà la nova normativa, tot i que Ciutadans posa en dubte la seva constitucionalitat. Cs va reclamar aquest dimecres un informe jurídic.

Però els serveis jurídics del Congrés han donat el vistiplau a la tramitació del decret encara que modifiqui una llei orgànica. Els lletrats argumenten que els punts que s'han de canviar es poden modificar per aquesta via. Consideren, per tant, que no hi ha problemes d'inconstitucionalitat.

El representant del partit taronja, Ignacio Prendes, accepta la decisió i defensa que no era cap maniobra per endarrerir aquesta mesura.

"La tramitació parlamentària d'aquests decrets llei en la mesa i en la Diputació Permanent no ha tingut un retard ni d'un minut, i per descomptat no es pot dir que la petició d'un informe jurídic als lletrats és una maniobra dilatòria en cap cas, quan a més estem transitant terrenys desconeguts que hem hagut d'anar desglossant."

El PSOE i Podem, en canvi, acusen el PP i Ciutadans de voler allargar el procediment posant traves sense sentit.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut