Durant el confinament va créixer el consum de Nutella (Reuters/Stefano Rellandini)

L'amo de Nutella i Ferrero Rocher, encara més ric l'any de la pandèmia

L'italià més ric, el 32è multimilionari del rànquing de la revista Forbes al món, veu créixer les vendes de xocolata pel confinament

Actualitzat

L'empresari Giovanni Ferrero, l'home més ric d'Itàlia, ha vist com el 2020 creixien els seus actius en l'any de la Covid. L'empresari que dirigeix el grup del mateix nom, famós per productes com la Nutella i els bombons Ferrero Rocher o Kinder, té una fortuna de 22.600 milions d'euros, segons el càlcul de les estimacions de riquesa de Forbes.com que edita el rànquing de les persones més riques del món, on Ferrero ocupa el lloc 32.

Hereu de l'empresa fundada pel seu pare Michele mort el 2015, en el rànquing oficial de març-abril del 2020 se li atribuïen uns actius per valor de 20.000 milions d'euros, que ara han crescut en 2.600 milions.

Segons dades de Bloomberg, d'aquest mes de gener, la fortuna de Ferrero és de 33.500 milions de dòlars, i ocupa la 37ena posició dels més rics del món.

Imatge corporativa de Giovanni Ferrero, president executiu de la companyia (www.ferrero.es)

 

El pare de Giovanni, Michele Ferrero, va inventar Nutella el 1964, la immensa popularitat de la qual a Itàlia va ajudar a convertir la seva xocolateria familiar fundada el 1946 en una empresa multimilionària que avui també produeix caramels de menta Ferrero Rocher, Tic Tac, bombons Kinder i barres Butterfinger, entre molts altres productes. Giovanni Ferrero, de 56 anys, es va fer càrrec de la companyia el 2011, després de la mort del seu germà Pietro.

Vendes a Itàlia

A banda del negoci internacional de les diferents marques que té la firma arreu del món, els balanços de les empreses del grup ubicades a Itàlia han registrat un augment de les vendes del 3,5% respecte al 2019, segons recull Business Insider Italia. Van créixer tant en volum com en valor en tots els productes Ferrero però especialment la marca Nutella, tant per la crema per untar com per les galetes farcides, un fet que suggereix que els mesos de confinament van tenir un impacte positiu en el seu consum a Itàlia.

A Espanya el creixement durant el mateix període -de setembre del 2019 a agost del 2020- també registra un "creixement apreciable", segons el director de Relacions Institucionals per a la companyia a la península Ibèrica, Franco Martino. La facturació supera els 250 milions d'euros durant els confinaments; segons Martino, les vendes per a la casa han superat les pèrdues en el vènding i les cafeteries.

"Si la gent s'està a casa, no viatja i surt menys és més fàcil que a casa es permeti una pausa, un moment de plaer per menjar-se un bombó."

El grup Ferrero també ha crescut molt els darrers anys per haver fet adquisicions importants. L'última, l'octubre del 2020, les galetes de la marca Fox de l'anglesa Northern Foods Grocery Group Limited. El 2018 va comprar el negoci als Estats Units de Nestlé per 2.800 milions de dòlars en efectiu. I l'abril del 2019 es va quedar per 1.600 milions d'euros el de les galetes, aperitius de fruita, gelats i pastissos de Kellogg Company.

El grup italià, un dels gegants de l'alimentació, té una facturació global de més de 10.000 milions d'euros.

 

 

Multimilionari i escriptor

Tot i l'omnipresència dels seus productes, tant el mateix Ferrero com la companyia han mantingut un perfil extremadament discret en l'esfera pública i social, fins al punt que les seves mesures de seguretat s'han comparat amb les de la NASA. L'última entrevista que va concedir Giovanni Ferrero va ser el 2015 per la mort del seu pare.

Tímid i reservat, Giovanni Ferrero, amb dos fills, va ocupar el lloc de president executiu de la multinacional després de la mort del seu germà el 2011, fins que el 2017 va contractar Lapo Civiletti perquè se'n fes càrrec i llavors Ferrero es va poder dedicar a escriure.

Des d'aleshores és un escriptor força prolífic. Per esmentar alguns dels seus llibres, publicats per Rizzoli, hi ha "El caçador de la llum" el 2016 i "Il canto delle farfalle" el 2010, ambientats a l'Àfrica, a Ciutat del Cap, on l'abril del 2011 el seu germà Pietro va perdre la vida. I si el primer explica la trama d'una gegant farmacèutica, l'altre parla d'una nova i inquietant epidèmia que s'estén a la capital sud-africana, deu anys abans de la pandèmia actual.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut