Primer pla d'Enric Garriga, president de l'entitat Amical Mathausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya. Fot…
Primer pla d'Enric Garriga, president de l'entitat Amical Mathausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya. Fotografia del 2 d'agost de 2016 (horitzontal)

L'Amical Mauthausen, sobre l'exposició al Born: "en un país de desmemòria no es pot reposar l'estàtua de Franco al carrer"

ACN Vilanova i la Geltrú.-L'Amical Mauthausen ha criticat que el govern de Barcelona projecti una exposició al Born incloent monuments franquistes, assegurant que "en un país de memòria històrica no es pot tornar a posar l'estàtua de Franco al carrer". El president de l'entitat memorialista, Enric Garriga, ha lamentat a l'ACN que el projecte de l'exposició al Born arribi quan molts ajuntaments estan retirant elements franquistes de la via pública. Al mateix temps, Garriga ha rebutjat la instal¿lació dels monuments perquè "encara no s'ha fet la suficient revisió, petició de perdó i reconeixement de culpabilitat de la repressió franquista". Considera que això és el "pas previ" per poder defensar el caire "històric" de les estàtues, com ha explicat el govern de Colau. L'entitat ha expressat el seu enuig a les xarxes socials, fet que ha provocat que el Comissionat de la Memòria Històrica els hagi trucat aquest dijous per justificar el projecte.

Anar al contingut