Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, en una imatge d'arxiu
Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, en una imatge d'arxiu

L'AMI proposa una consulta simultània perquè les grans ciutats s'hi adhereixin

Segons la presidenta de l'Associació de Municipis per l'Independència, les alcaldesses de Barcelona i Badalona estarien d'acord a fer-la el mateix dia, i ara volen proposar-ho a Sabadell i altres ciutats

RedaccióActualitzat

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) planteja a diferents municipis de l'àrea metropolitana que no pertanyen a l'entitat que facin una consulta per adherir-s'hi. Entrevistada per Catalunya Ràdio, la presidenta d'aquesta entitat, Neus Lloveras, la idea és fer-ho el mateix dia:

"Una idea que tenim sobre la taula i que hem estat parlant tant amb l'Ada Colau com amb l'alcaldessa de Badalona és la possibilitat de fer aquesta consulta de manera simultània a diversos ajuntaments de l'àrea metropolitana per, d'aquesta manera, poder-li donar més força i també aprofitar aquest esdeveniment per poder fer pedagogia del que estem parlant en aquests moments, quan estem parlant d'aquesta voluntat d'una part important de la ciutadania de treballar cap a un estat propi."

Lloveras ha assegurat que tant l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com la de Badalona, Dolors Sabater, han rebut bé aquesta idea. Aviat ho plantejaran a l'alcalde de Sabadell, i a d'altres de l'àrea metropolitana.

L'entitat sobiranista té prop de 800 municipis adherits, però només una de les quatre capitals catalanes n'és membre: Girona. Els falta, sobretot, la incorporació de poblacions de l'àrea metropolitana, i especialment de Barcelona, que actualment té l'estatus de municipi convidat.

 

Anar al contingut