Pla mig dels participants a la reunió executiva de l'AMI a Tàrrega, amb la seva presidenta al mig, Neus Lloveras, el 4 de maig de 2017. (Horitz…
Pla mig dels participants a la reunió executiva de l'AMI a Tàrrega, amb la seva presidenta al mig, Neus Lloveras, el 4 de maig de 2017. (Horitzontal)

L'AMI diu que està a punt per ''pitjar el play'' i garantir que el referèndum es faci de la ''manera més normal''

Actualitzat

ACN Tàrrega.-La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha dit que estan a punt per ''pitjar el botó del play'' i garantir que el referèndum sobre la independència de Catalunya es faci de la ''manera més normal possible''. En aquest sentit, Lloveras ha assegurat que encara no han rebut cap instrucció del Govern en relació al referèndum i que per això encara no tenen clar quin serà el paper concret que hi jugaran els ajuntaments. En qualsevol cas, si que es manté un contacte amb l'executiu sobre aquesta qüestió, però també amb els partits i les entitats sobiranistes, l'ANC i Òmnium Cultural. L'AMI s'ha reunit aquest dijous a Tàrrega per tal de constatar i posar de manifest el suport al Govern dels prop de 800 ajuntaments que hi prenen part perquè es pugui fer el referèndum.

La presidenta de l'AMI ha dit que els ajuntaments estan i estaran ''preparats i a disposició del Govern'' perquè en el moment que es convoqui el referèndum es puguin fer ''totes les accions'' que com a ajuntaments es fan habitualment quan hi ha eleccions. Lloveras ha remarcat però que encara no saben si els consistoris actuaran de seus electorals perquè encara els falta esperar a tenir la legislació sobre el referèndum. ''Cal veure en quins termes es fa el decret de convocatòria i a partir d'aquí poder veure quin és el paper que hem de realitzar'', ha matisat. En qualsevol cas però, ha dit que estan ''absolutament decidits per col·laborar en tot allò que sigui necessari per garantir que el referèndum es realitzar amb ''la màxima normalitat''.D'altra banda, Lloveras ha manifestat el compromís i suport de l'AMI amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que haurà d'anar a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) el pròxim dilluns i també amb la resta de membres de la mesa que ho faran divendres i al juny. És per això que tenen previst secundar les mobilitzacions de suport que hi haurà al respecte.

Anar al contingut