La bandera danesa que s'ha col·locat a la façana del museu municipal de Sant Pol de Mar (ACN)
L'AMI vol que la bandera danesa onegi als ajuntaments catalans (ACN)
Barcelona

L'AMI demana als ajuntaments que pengin banderes de Dinamarca

L'Associació de Municipis per la Independència ho proposa com una "mostra d'agraïment" al Parlament danès, que dimarts va aprovar una moció a favor del diàleg entre Catalunya i l'estat espanyol en la qüestió del procés sobiranista

RedaccióActualitzat

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet una crida als alcaldes catalans perquè pengin la bandera de Dinamarca als balcons dels ajuntaments, com a agraïment a aquest país, que dimarts va aprovar una moció a favor del "diàleg democràtic i pacífic" en la "qüestió de la independència de Catalunya". Aquesta iniciativa va néixer a Sant Pol de Mar, al Maresme, on dijous el Museu de Pintura que hi ha al costat del consistori va penjar la bandera danesa.

En un comunicat, el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, afirma que la proposta "és una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu Parlament, el procés d'independència de Catalunya". L'AMI recorda que la resolució del Parlament danès va rebre el suport de sis dels vuit partits de la cambra, amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. A més, subratlla que el text de la resolució que es va aprovar manifesta que "el Parlament danès pren nota de l'explicació del govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l'opinió que la qüestió d'independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid". Segons l'Associació de Municipis per la Independència, aquest text "suposa un reconeixement de Catalunya com a subjecte polític".

L'AMI també apel·la els alcaldes perquè a partir de les vuit del vespre d'aquest diumenge, quan tanquin els col·legis electorals, es tornin a penjar les estelades als ajuntaments.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut