Barcelona

L'ambició condemna "Boscos endins" a abaixar el teló

"Boscos endins" s'ha acomiadat aquest diumenge dels escenaris catalans. L'espectacular muntatge teatral de Dagoll Dagom paga cara la gosadia de proposar un espectacle ambiciós on hi treballen més de 25 persones. A Barcelona el muntatge ha funcionat, però a l'hora de començar la gira arreu de Catalunya no surten els números. Els ingressos, provinents del taquillatge i els ajuntaments, no compensen els costos de mantenir un muntatge tant gran. Per això la companyia ha hagut de cancel·lar la gira i el Teatre Victòria ha estat l'últim escenari on s'ha pogut veure "Boscos endins".

Actualitzat
La companyia de teatre Dagoll Dagom ha representat aquest diumenge per última vegada el musical "Boscos endins" al Teatre Victòria de Barcelona. L'obra, que havia d'iniciar la gira per Catalunya, s'acomiada malgrat l'èxit. El muntatge de Stephen Sondheim abaixa el teló després de tres mesos en cartell durant els quals l'han vist més de 50.000 espectadors. Tot i això, la viabilitat econòmica no està garantida si se surt de Barcelona.

La històrica companyia de teatre ha hagut de suspendre les representacions i la gira perquè no pot cobrir els costos de l'espectacle amb els ingressos que rep, provinents del taquillatge i els ajuntaments. Dagoll Dagom explica que "Boscos endins" és un gran muntatge que mou més de 25 persones, cosa que situa el cost de l'obra en una xifra inassumible per a la majoria d'ajuntaments de Catalunya.

Segons la companyia, els pressupostos de cultura dels ajuntaments, com el que la Generalitat destina a les gires teatrals, no fan possible la distribució i exhibició d'espectacles de gran format als teatres de les grans ciutats de Catalunya.

"Boscos endins", del pare dels musicals teatrals, Stephen Sondheim, dirigida aquí per Joan Lluís Bozzo, és un musical que entrellaça els contes més populars i que reflexiona amb ironia sobre el comportament humà.
Anar al contingut