L'ambaixada francesa i el SEM no vinculen la mort d'un passatger amb el bloqueig del Prat

Un ciutadà francès de 62 anys va morir a l'Hospital de Bellvitge, on havia arribat en helicòpter des de l'aeroport

RedacccióActualitzat

El SEM, el Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat, ha informat que dilluns va morir un home de 62 anys de nacionalitat francesa. L'home va tenir una parada cardiorespiratòria mentre era a l'aeroport per agafar un vol.

A l'aeroport del Prat, el servei d'emergències va atendre 115 persones, sobretot a la Terminal 1, arran de les mobilitzacions per la sentència. En un tuit, detallava que hi havia hagut un ferit amb lesió ocular que havia estat traslladat a Bellvitge, un noi que ha acabat perdent l'ull. En cap cas, el SEM hi va incloure aquest ciutadà francès:

"Aquest pacient no està relacionat amb els incidents produïts arran de la sentència judicial."

El SEM també ha explicat que va atendre immediatament el pacient, ja que tenia equips a l'aeroport, de manera preventiva, per les mobilitzacions que hi havia. El trasllat es va realitzar amb l'helicòpter medicalitzat fins a l'Hospital de Bellvitge, on va morir.


La versió de l'ambaixada francesa

L'ambaixada francesa a Madrid ha confirmat a TV3 que l'home va morir a les instal·lacions de l'aeroport. Asseguren que va rebre l'atenció adequada i no veuen cap mena de negligència de l'equip sanitari.

"Aquest ciutadà francès va tenir l'infart a l'aeroport, com l'hauria pogut tenir a qualsevol altre lloc."

L'agència de continguts Newtral, especialitzada en verificació de notícies, també informa que no hi ha proves que la mort d'aquest home estigui relacionada amb les protestes.

Afegeix també que, segons fonts d'Aena, l'home estava pendent d'un trasplantament de cor i que la parada cardíaca va ser abans d'entrar a la terminal.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut