Atletisme

L'AMA suspèn amb efecte immediat el laboratori antidopatge de Moscou

La comissió de l'informe explica, per exemple, que als laboratoris de l'Agència Russa Antidopatge, acreditada per fer els tests als esportistes, es van destruir més de 1.400 mostres abans d'una inspecció

Actualitzat

L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) ha confirmat aquest dimarts la suspensió amb efecte immediat del laboratori antidopatge de Moscou, d'acord amb la recomanació feta per la seva comissió independent, que va certificar l'existència de dopatge sistemàtic en el atletisme rus i males pràctiques del centre.
   
Segons un comunicat de l'AMA, la suspensió li prohibeix qualsevol tipus d'activitat relacionada amb controls antidopatge de l'AMA, incloses anàlisi de sang i orina, i pot ser recorreguda pel laboratori davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) en un termini de 21 dies a partir d'aquest dimarts.

La comissió de l'informe explica, per exemple, que als laboratoris de l'Agència Russa Antidopatge, acreditada per fer els tests als esportistes, es van destruir més de 1.400 mostres abans d'una inspecció. Però el Kremlin ho posa en dubte i diu que no s'ha presentat cap prova que ho demostri.

El ministre d'Esports rus, Vitali Mutko, admet problemes, però assegura que ja s'estaven investigant i recorda que una dotzena d'esportistes ja han estat desqualificats per les autoritats del país. Avui, però, els laboratoris de dopatge han parat l'activitat. De nou, aquest és un tema que es veu com una agressió contra Rússia. Avui, el canal on el ministre ha fet les declaracions deia que després de les sancions econòmiques i polítiques han arribat les esportives.

La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) és qui té ara la potestat de fer efectiva la suspensió, que podria afectar ja la participació dels atletes russos als Jocs Olímpics de Rio del 2016.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut