Barcelona

L'Altre Festival: teatre fet per persones amb trastorns de salut mental

Fins diumenge es podran veure més de 35 espectacles a la Fabra i Coats de Barcelona

RedaccióActualitzat

Circ, teatre, dansa... són les propostes de L'Altre Festival, aquest cap de setmana a la Fabra i Coats de Barcelona. Sobre l'escenari: actors i actrius amb malalties mentals.

Una de les sorpreses d'aquest any: una nova obra de Mark Lokyer, l'actor de la Royal Shakespeare Company que a "Living with the lights on" va portar al teatre la seva vida com a malalt bipolar. Amb gran èxit. Aquí es va poder veure al Teatre Lliure.

 

 

A "Keep on walking Federico", l'obra que porta aquest any a L'Altre Festival, Lokyer ja no parla del seu passat, sinó del present i d'un futur incert.

Una altra de les propostes d'aquest festival, on les persones amb trastorns mentals són protagonistes, la porta Teatro de Pacotilla, la companyia de Carles Martínez. Ell també és actor i ha patit depressió durant anys. És voluntari del festival i també hi participa amb la seva companyia.

El festival va néixer el 2015 pel neguit d'algunes persones vinculades al teatre i a la salut mental. Des de llavors se n'han fet quatre edicions al Mercat de les Flors de Barcelona, la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, el Centre Cívic Baró de Viver i el Teatre Kursaal de Manresa.

 

 

Manel Anoro és el director de L'Altre Festival:

"Qualsevol cosa, per estable que sembli, es pot enfonsar en deu minuts. Pum! Així és com funciona la salut mental. Al Festival la gent ve atreta perquè aporten coses diferents. Són altres mons, altres emocions, emocions intenses... històries de vida molt potents."

 

 

La inauguració ha anat a càrrec dels portuguesos Teatro do Mar. Han ocupat el pati de la Fabra i Coats amb un enorme llit per parlar d'una cosa que tothom ha patit alguna vegada: l'insomni. Amb una barreja de dansa, circ i imatges projectades i utilitzant els diferents nivells de l'estructura escènica, han sabut transmetre la pertorbació de no poder dormir.

 

 

Durant tot el cap de setmana, L'Altre Festival acostarà, a través de les arts escèniques, la salut mental a la nostra societat, una realitat encara molt desconeguda.

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut