Futbol

L'alta participació i un nou rècord de vots marquen la jornada electoral a la presidència del Barça

La jornada electoral a la presidència del Barça s'està convertint en tota una festa. L'afluència al Camp Nou ha estat constant al llarg del matí i això s'ha traduït en un nou rècord de vots dipositats en uns comicis blaugranes. A les vuit, 52.953 socis, entre ells els quatre candidats, ja havien passat per les urnes i l'índex de participació s'havia elevat fins el 44,62%. La gent blaugrana ha gaudit de les activitats lúdiques organitzades pel club i cal destacar que no s'ha produït cap incident. A les nou, TV3, Catalunya Ràdio i elsesports.cat faran públics els resultats de l'enquesta que podria ja desvelar el nou president.

Actualitzat
Expectació pels candidats

El socis del Barça trien avui el nou president del club pels pròxims sis anys. Els més de 118.000 electors cridats a les urnes han de triar entre els quatre candidats que han arribat fins al final en aquesta cursa electoral. El candidat més matiner ha estat Sandro Rosell, que ha anat al Camp Nou al voltant de les deu del matí i ha estat rebut amb nombroses mostres de suport per alguns socis que han coincidit amb ell. Rosell ha exercit el seu dret a vot amb el carnet de soci 12.556, un número que ha acompanyat el seu eslògan de campanya de "Tots som el Barça". El favorit a les enquestes ha demanat prudència i la màxima participació dels socis.

Tot just mitja hora després ha votat un altre dels candidats, en aquest cas Jaume Ferrer. Sota el lema "Per seguir guanyant", Ferrer ha defensat el projecte continuista durant aquesta campanya i ha comptat amb el suport de pràcticament tota la junta electoral actual del club. Per això, i per d'altres motiu, Ferrer ha assegurat que se sent president i també ha fet una crida a la participació.

Cap a les onze del matí ha votat Agustí Benedito. La gran sorpresa de tot aquest procés ha estat aquest empresari de 45 anys. Contra pronòstic va presentar les firmes de suport necessàries al límit del termini i es va convertir en el quart convidat en aquest campanya electoral defensant el seu programa amb el lema "El club a l'alçada de l'equip". Benedito s'ha mostrat molt confiat en les seves opcions de cara a la presidència, ha reiterat que Sandro Rosell no guanyarà aquestes eleccions i que ell cada vegada té més suport.

Marc Ingla ha estat l'últim candidat a votar. Amb el seu carnet número 62.428 de soci del Barça, ha exercit el seu dret a vot cap a dos quarts de dotze. El líder del projecte "Més Barça que mai" ha tancat les votacions dels quatre homes que aspiren a rellevar Joan Laporta a la llotja blaugrana. Ingla està convençut que els indecisos seran decisius a la jornada d'avui i fidel als seus principis durant tota la campanya ha tornat a carregar contra Rosell.

Laporta assegura que deixa la presidència "feliç"

A dos quarts de nou del matí també ha votat el president sortint, Joan Laporta. Laporta ha explicat que marxa feliç de la presidència del Barça perquè té la sensació d'haver complert la seva missió. L'encara president diu que han col·locat el Barça en la primera línia mediàtica i mundial, i que han recuperat la catalanitat del club blaugrana respectant a tothom. Laporta ha demanat als socis que participin en aquestes eleccions i no ha tingut problemes per reconèixer que dóna suport a Jaume Ferrer perquè el considera el més continuista del projecte actual. 

L'afluència a les meses electorals situades a l'estadi ha estat constant. El degoteig de socis ha continuat fins ben entrat el migdia quan l'hora de dinar ha fet abaixar la participació. Al llarg del matí moltes personalitats com Artur Mas, Joan Gaspart i Josep Maria Minguella també han exercit el seu dret a vot.

Dades de participació

Noves dades de participació a les 20 hores. Ja han votat 52.953 socis, el que representa un 44,62% de la massa social. Aquest percentatge és lleugerament inferior al que s'havia produit a les eleccions de l'any 2003 a la mateixa hora, però el total de votants és més alt i s'acosta al rècord absolut de participació. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha encarregat una enquesta sobre les eleccions, el resultat de la qual es farà públic a les nou del vespre conjuntament a Catalunya Ràdio, TV3 i els portals de la casa -elsesports.cat i el 3cat24.cat-, just quan s'acabi la jornada electoral.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut