Cua per entrar al Museu Dalí de Figueres al juliol (ACN/Marina López)
Cua per entrar al Museu Dalí de Figueres al juliol (ACN/Marina López)

L'Alt Empordà posa la Covid sota control reduint a 1 l'índex de contagis

Malgrat les bones notícies, els investigadors destaquen que "arribar al pic no vol dir que s'hagi acabat" i adverteixen que "encara queda camí"

RedaccióActualitzat

La propagació de la Covid-19 a l'Alt Empordà comença a estar sota control. L'índex de contagis (rho) ha baixat fins a 1, segons els investigadors de la UPC, cosa que vol dir que cada cop hi ha menys contagis. 

Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de biologia computacional de la UPC, han confirmat aquest divendres que la propagació de la Covid-19 a l'Alt Empordà evoluciona positivament.

Els investigadors mostren dos gràfics on es veu clarament com la corba del coronavirus té una tendència a la baixa a la comarca. 

 

Malgrat les bones notícies, els experts del BOICOMSC adverteixen que cal "no abaixar la guàrdia" perquè "encara queda camí", ja que "arribar al pic no vol dir que s'hagi acabat".

 

La capital de l'Alt Empordà, Figueres i el municipi de Vilafant van ser dues de les àrees on es van establir retriccions especials pels brots d'aquest juliol. Ara, Figueres té una rho de 0,85 i Vilafant d'1,45. Al mapa de risc per municipi, encara estan en zona de risc, però amb les dades de la UPC, la tendència és a la baixa.
 

Mapa interactiu relacionat: Índex de risc de brot per municipi

 

Les dades encara no són prou bones per aixecar les restriccions de mobilitat o aforament d'espais públics. Actualment, a l'Alt Empordà hi ha 16 persones hospitalitzades pel coronavirus, una més que dijous.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut