Viena

L'Aliança per al Futur d'Àustria nomena un jove de 27 anys per succeir Haider

El partit que liderava Jörg Haider ja té nou líder. Unes hores després de la mort del líder ultranacionalista en accident de trànsit, l'Aliança per al Futur d'Àustria (BZÖ) ha nomenat el portaveu de la formació, Stefan Petzner, de 27 anys, com al seu successor. El nomenament arriba quan s'escampen els rumors que el partit acabarà desapareixen o fusionant-se amb una altra formació ultradretana després de la desaparició de Haider.

Actualitzat

Petzner era un dels col·laboradors més propers a Haider i ha promès continuisme amb les polítiques de l'ultradretà mort. Tot i això, molts analistes dubten que el partit pugui continuar sense la forta personalitat de Haider i pronostiquen que el partit es podria fusionar amb l'ultradretà Partit Liberal (FPÖ). Haider va provocar una escissió d'aquest partit el 2005 i va fundar una nova formació política.

De fet, només unes hores després de la mort del líder ultradretà, l'FPÖ ja ha intentat acostar-se al partit del desaparegut Haider. Les dues formacions ultradretanes. l'FPÖ i el BZÖ aglutinen a prop del 28% del suport popular, un percentatge similar al del Partit Socialdemòcrata Austríac (SPÖ), el més votat als comicis del setembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut