L'alcaldessa de Tortosa reclama el suport a un pressupost per 2022 que millora les partides socioeconòmiques i culturals

ACN Tortosa.-L'alcaldessa de Tortosa segueix buscant el suport dels grups municipals als nous pressupostos de 2022, uns comptes que doblaran les partides socials, augmentaran un 20% l'aportació als pobles, reduiran l'endeutament i promouran l'activitat cultural -coincidint amb l'Any Felip Pedrell- i la reactivació econòmica, repetint la iniciativa dels Bons Tortosa. Meritxell Roigé ha reivindicat que la ciutat necessita uns comptes nous -té prorrogats els de 2019- per actualitzar capítols com el de personal. "No s'entendria que no comptem amb un vot afirmatiu. No hi ha obres ni endeutament. No hi ha cap excusa. Es tracta de tenir la capacitat per tirar endavant la ciutat i ajudar qui més ho necessita", ha demanat.

L'alcaldessa ha iniciat una segona ronda de contactes amb tots els grups municipals de l'Ajuntament de Tortosa, després d'una primera ronda on no ha trobat "bona predisposició" de l'oposició a donar suport als nous pressupostos de 2022. Després de governar amb els pressupostos de 2019 prorrogats, Meritxell Roigé ha assegurat que presentarà al ple i en audiència pública, abans d'acabar l'any, un nou pressupost "tècnic" que permeti afrontar la situació derivada de la pandèmia, millorar les ajudes socials i la reactivació econòmica.El consistori necessita, entre d'altres, actualitzar el Capítol 1 de personal, que "res té a veure" amb el de fa dos anys. "Totes les partides cal que estiguin adaptades i que comptin amb els recursos necessaris per fer front al que la ciutat necessita", ha remarcat Roigé. Els comptes, "absolutament tècnics", no contemplen noves inversions ni grans obres. L'equip de govern té en marxa o adjudicades les previstes per a aquest mandat i no es vol endeutar més, tot al contrari, s'amortitzaran més de 7 milions d'euros de deute enguany i es proposa amortitzaran 3,75 milions d'euros més l'any que ve. "Mantinc l'objectiu de deixar menys endeutament del que vaig trobar", ha recordat l'alcaldessa.Roigé ha fet un primer esbós de com seran els comptes, que se centren en sis eixos. A més de reduir l'endeutament, es doblaran les partides a les entitats socials, culturals i esportives, s'inclourà una partida per torna a activar els Bons Tortosa, i es reforçaran actes culturals com la 25a edició de la Festa del Renaixement o l'Any Felip Pedrell. Seguiran les actuacions a la via pública "per seguir actuant per una ciutat més amable, més sostenible" (amb obres en voreres, jardins i parcs), i s'incrementarà un 20% l'aportació als cinc pobles de la ciutat (Jesús, Vinallop, els Reguers, Campredó i Bítem)."No hi ha cap excusa, no hi ha endeutament, no hi ha obres, no es pot dir que no es comparteixen les actuacions, ni tampoc el model de ciutat, si no és pels Bons Tortosa o la promoció de la ciutat", ha reclamat l'alcaldessa. Roigé també ha advertit que "no s'hi val" a esperar una modificació pressupostària per adaptar els capítols pressupostaris perquè seria la mateixa proposta que planteja el nou pressupost."No hi ha cap diferència, no hi ha res a treure i acabarà sent el mateix", ha recordat. "Els necessitem perquè el municipi funcioni i no tindria sentit no aprovar-los. Per això engego una nova ronda de portaveus perquè es pugui dur a terme l'aprovació", ha afegit.Roigé demana a l'oposició que no faci propostes que "no es poden aprovar" o que generin despeses "inassumibles". "Proposar coses que saps que si fossis alcalde o alcaldessa no podries aprovar, és buscar excuses per no aprovar el pressupost", ha dit l'alcaldessa de Tortosa.

Anar al contingut