Primer pla de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una entrevista amb l'ACN el mes de juliol del 2020. (Horitzontal)
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el juliol del 2020 (ACN)

L'alcaldessa de Sabadell cessa el tercer tinent d'alcalde per "amenaces i coaccions"

Hauria decidit treure Jesús Rodríguez de la llista del PSC per a les municipals per "pèrdua de confiança" i ell hauria reaccionat amb "actituds intimidatòries"

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha decidit aquest dilluns cessar el tercer tinent d'alcaldessa, Jesús Rodríguez, i també denunciar-lo a la Fiscalia per coaccions i amenaces.

Segons ha explicat la mateixa Farrés en un fil a Twitter, la setmana passada va comunicar a Rodríguez que no aniria a les llistes del PSC per Sabadell, i aquest dilluns han tingut una forta discussió.

Farrés assegura que Rodríguez l'"ha amenaçat i coaccionat amb actitud agressiva" si no l'incloïa a la llista del partit per a les pròximes eleccions municipals:

 

Pèrdua de confiança per queixes de col·lectius

Segons ha explicat el PSC de Sabadell a la seva web, Farrés l'ha hagut de fer fora del despatx, i ha pres la decisió de cessar-lo i nomenar la regidora Mar Molina per substituir-lo.

Rodríguez era fins aquest dilluns tinent d'alcaldessa de l'Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme.

Segons un comunicat del partit, Farrés juntament amb el diputat del PSC al Parlament Pol Gibert van comunicar dijous a Rodríguez que no aniria a les llistes.

El motiu seria la "pèrdua de confiança política" deguda a "queixes de col·lectius" de la ciutat relacionades amb episodis protagonitzats per Rodríguez.


"Actituds intimidatòries i masclistes"

Sempre segons aquestes fonts, el regidor ara cessat hauria reclamat que "arreglessin la seva situació amb diners", li sumessin els triennis per cobrar més i li asseguressin "una bona plaça". Rodríguez és funcionari de l'Ajuntament.

La reacció irada d'aquest dilluns estaria motivada per la negativa de Farrés a les pretensions de Rodríguez, que hauria actuat amb "actituds intimidatòries i masclistes" envers ella al despatx i a porta tancada.

L'executiva del partit a Sabadell ha iniciat, en una reunió urgent aquest mateix dilluns, "el procediment per activar el protocol antiassetjament intern del partit per suspendre'l de militància i de tots els càrrecs orgànics".

El partit també ha expressat el "total suport" a Farrés davant l'intent "de limitar de forma inacceptable la seva potestat estatutària per elaborar la llista electoral", i reclama a Rodríguez que torni l'acta de regidor.

L'extinent d'alcaldessa de Sabadell Jesús Rodríguez al centre, en una imatge d'arxiu (ACN)

Rodríguez rebat Farrés

Segons el Diari de Sabadell, Rodríguez ha negat les acusacions de Farrés, i l'ha acusat al seu torn d'haver-lo difamat "per ser honest" i ha afegit: "Les persones honestes no durem en política."

En aquest sentit, ha afirmat a aquest diari que va advertir Farrés d'"irregularitats i connivència en la gestió d'un expedient de Smatsa", l'empresa encarregada de la recollida de residus i la neteja a Sabadell.

Rodríguez té plaça de funcionari a l'Ajuntament des del 2005 en la categoria de subaltern i hi havia estat delegat de la UGT i també secretari d'organització d'aquest sindicat al Vallès Occidental.

Va entrar a les llistes del PSC a les eleccions municipals del 2019 com a número 7, i el van nomenar tercer tinent d'alcaldessa.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut