Anne Hidalgo (Reuters)
Anne Hidalgo (Reuters)
París

L'alcaldessa de París diu que li han proposat mediar entre Catalunya i Espanya

Anne Hidalgo creu que "és necessari impulsar el diàleg per sortir d'aquest carreró sense sortida"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, d'origen espanyol, ha assegurat aquest diumenge, en una entrevista a la televisió BFMTV, que s'han posat en contacte amb ella per formar part d'una mediació a Catalunya. Hidalgo creu que "és necessari impulsar el diàleg per sortir d'aquest carreró sense sortida".


Sense aclarir si ha acceptat l'oferta, l'alcaldessa de París ha dit que la demanda independentista de Catalunya va "en el sentit contrari de la història", en un moment en què "Europa necessita països forts que aportin valors humanistes".

Hidalgo també ha dit que Catalunya té un elevat nivell d'autonomia i que Espanya ha d'estudiar una reforma constitucional que "millori la relació amb les regions".

Diu que entén la "simpatia" que pot generar la demanda d'autodeterminació del poble català, però ha recordat que comporta la negativa a "pagar per altres regions", quan "Catalunya també s'ha construït gràcies als immigrants, en particular els andalusos". Justament, Hidalgo és originària de San Fernando, Cadis, i alguns membres de la seva família viuen a Catalunya.

L'alcaldessa, que ha considerat "extremadament xocants" les imatges de la policia espanyola el dia del referèndum, creu que el govern espanyol "no va saber anticipar el que passaria".

"Van haver de desinflar la importància d'un referèndum que no tenia espai jurídic", ha dit l'alcaldessa, que ha matisat que, no obstant això, era "un assumpte molt complex de gestionar per a un govern central".

Per Twitter, ha dit que la independència no seria bona per a Catalunya i tampoc per a Espanya.


"Il faut vraiment qu'il y ait du dialogue qui permette de sortir de cette impasse"

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut