Marta Madrenas en l'acte d'aquest matí al Palau de la Generalitat
Girona

L'alcaldessa de Girona rep la citació judicial en tornar de l'acte a Barcelona

Madrenas diu que el 20 de setembre a les 11 del matí compareixerà davant el fiscal "per defensar el referèndum" i perquè els gironins "puguin expressar-se de forma democràtica"

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha rebut aquest dissabte la citació de la fiscalia per anar a declarar per col·laborar amb el referèndum de l'1 d'octubre. Girona ha estat l'única de les quatre capitals catalanes que ha signat el decret de suport a l'1-O i la seva alcaldessa l'única que ha rebut la citació.

Aquest migdia, tan bon punt ha tornat de l'acte en suport al referèndum que s'ha fet a Barcelona, ha rebut la citació judicial per anar a declarar "en qualitat d'investigada" pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de diners públics.

La citació és per dimecres 20 de setembre a les 11 del matí al Palau de Justícia de Girona. Madrenas haurà de declarar abans que els alcaldes de Reus, Carles Pellicer i d'Amposta, Adam Tomàs, que han de comparèixer dijous, 21:

 


La fiscalia de Girona també l'adverteix que, si no compareix, "l'ordre de citació podrà convertir-se en ordre de detenció".

♦ El mapa dels municipis compromesos amb l'1-O

Divendres va començar el degoteig de citacions a alcaldes d'arreu de Catalunya, que ja van tenint dia i hora per anar a declarar a la fiscalia com a investigats per col·laborar amb el referèndum. Aquest dissabte ha estat el torn de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

L'alcaldessa de Girona ha confirmat que anirà al jutjat i respondrà totes les preguntes i diu que sempre li ha agradat "parlar amb persones que estan més allunyades del procés per poder explicar que crec que és molt important que les institucions defensem la democràcia".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut