L'alcaldessa de Badalona denuncia pressions de la delegació del govern a funcionaris

La delegació del govern admet haver trucat al Teatre Principal per recordar que facilitar locals per al referèndum és il·legal i nega cap intimidació

Actualitzat

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, denuncia trucades intimidatòries a funcionaris municipals per part de la delegació del govern espanyol a Catalunya perquè no facin cap tràmit a favor del referèndum. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Sabater, de Guanyem Badalona En Comú, ho ha qualificat de fet molt greu.

"Un treballador ens ha comunicat que ha rebut la trucada del senyor Emilio Ablanedo Reyes, subdelegat del govern espanyol a Barcelona, perquè sàpiguen que, si ells col·laboren com a treballadors perquè es desenvolupi algun acte polític a la ciutat amb cessió d'un espai que ells com a treballadors han tramitat, estan incorrent en un delicte. Un despropòsit absolut."

En declaracions a TV3 ha afegit que "davant la fermesa i tranquil·litat" que demostren els alcaldes, el govern espanyol "ha posat en marxa l'estratègia de la por i la intimidació", i que aquesta potser només és la punta de l'iceberg.

"Sabem d'aquest treballador que ens ho ha comunicat, no sabem a quants més poden haver trucat, a quants ajuntaments pot estar passant això."

Fonts de la delegació del govern espanyol a Catalunya han confirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que es va trucar al gerent del Teatre Principal de Badalona per recordar-li, com diu el Tribunal Constitucional, que és il·legal facilitar locals per fer actes a favor del referèndum. Les mateixes fonts asseguren, però, que en cap cas no hi va haver intimidació.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut