L'alcalde més jove de Catalunya té 19 anys i governarà Portbou amb majoria absoluta

Es diu Gael Rodríguez Garrido, lidera la llista Sumem per Portbou, vinculada al PSC, i aquest 28M ha estat el primer cop que podia votar en unes eleccions

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Es diu Gael Rodríguez Garrido, té 19 anys des del 8 de maig i és, des d'aquest diumenge, l'alcalde electe més jove de Catalunya, després de guanyar les eleccions de Portbou amb majoria absoluta, sota les sigles Sumem per Portbou-CP, vinculades al PSC.

Aquest 28M ha estat també el primer cop que el Gael, que ha aconseguit 6 dels 9 regidors en joc en aquest municipi de l'Alt Empordà, podia votar en unes eleccions.

Reconeix que no té experiència en gestió però sí un gran equip al darrere i considera que la seva joventut és, en realitat "un gran avantatge":

"L'edat és una avantatge per l'energia de la qual disposo, tinc l'energia de 40 persones."

També creu que l'èxit de la seva candidatura, que s'ha imposat a Ara Portbou, adscrita a Junts i liderada per l'actual alcalde, Xavi Barranco, demostra que el municipi necessitava un "canvi". El PSC ha trencat així l'hegemonia que des de fa anys ostentava l'antiga CiU i que l'any 2019 va donar 7 regidors a Junts.

Gael Rodríguez estudia dret a la UOC i ajuda al bar dels pares, Can David, a la plaça del mercat, que assegura que és "una part fonamental" d'ell mateix i un altre gran element que juga a favor seu:

"A Can David hi he crescut, primer amb l'àvia i després amb els pares. Soc el que soc gràcies al bar, és on he après a tractar la gent, a escoltar, a servir, que és el que vinc a fer a l'Ajuntament."

Quan tenia 10 anys, en Gael va sortir al programa "El foraster" de TV3 i llavors, els seus plans de futur eren uns altres: volia ser actor i director de cinema. Tot i això, assegura, també li van preguntar sobre què voldria fer una pel·lícula si tingués prou recursos per tirar-la endavant i va dir "sobre Portbou, el seu poble" que, continua, "se l'ha de potenciar".


Vol portar Portbou al segle XXI

Entre els principals reptes que es marca Rodríguez hi ha acabar amb "l'èxode" d'habitants al municipi perquè, assegura, "no hi ha futur", "construir oportunitats", sanejar el consistori i la transformació del municipi.

"És un poble que s'ha quedat parat en el temps i Portbou ha de dir-li hola al segle XXI."

El PSC s'ha imposat al municipi amb gairebé el 57% dels vots (363) i una participació del 77,1%, gairebé tres punts per sobre de la del 2019.

ARXIVAT A:
PSCCatalunyaEleccions municipals 2023
Anar al contingut