L'alcalde i els regidors de Reus cantant "Els segadors", a la sortida dels jutjats (ACN)
L'alcalde i els regidors de Reus cantant "Els segadors", a la sortida dels jutjats (ACN)
Reus

L'alcalde de Reus defensa al jutjat que "garantir la convivència no és un delicte"

Carles Pellicer i tres regidors del PDeCAT, ERC i Ara Reus, acusats per suposada incitació a l'odi, afirmen davant la jutgessa que tornarien a firmar un manifest per demanar que la policia espanyola marxés de la ciutat després de l'1-O

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i tres regidors del PDeCAT, Esquerra Republicana i Ara Reus han declarat aquest matí als jutjats per suposada incitació a l'odi. Se'ls investiga arran de la denúncia que va presentar la policia espanyola perquè van firmar un manifest per demanar que els agents marxessin de la ciutat després del referèndum de l'1 d'octubre.

Tant l'alcalde com els regidors --Montserrat Vilella, Noemí Llauradó i Jordi Cervera-- han defensat la seva actuació i han deixat clar que ho tornarien a fer. També hi estaven citats tres regidors de la CUP --Marta Llorens, Mariona Quadrada i Oriol Ciurana--, que han decidit no entrar a declarar.

Pellicer i els regidors del PDeCAT, Esquerra Republicana i Ara Reus només han respost a les preguntes del seu advocat. A la sortida dels jutjats, l'alcalde ha remarcat que els havien citat a declarar per defensar la convivència.

 

"Avui el govern de Reus ha vingut al jutjat a declarar per haver garantit la convivència a la ciutat i a retornar-la a la normalitat. Firmar un manifest a favor de la convivència no pot ser mai un delicte."

 

La sortida s'ha fet entre un grup de ciutadans que han fet costat a l'alcalde i els regidors, i un altre grup de persones contràries al govern municipal.

 

Una denúncia de la policia espanyola

El cas arrenca de la denúncia que va presentar la policia espanyola contra els polítics que van signar un manifest per demanar que els agents marxessin de la ciutat. Hi ha mitja dotzena més d'investigats.

 

 

Poc abans de dos quarts de deu, l'alcalde, del PDeCAT, i els portaveus del PDeCAT, ERC i Ara Reus han entrat a la sala per prestar declaració. No ho han fet, en canvi, els tres regidors cupaires. Justificava aquesta decisió Mariona Quadrada, una de les regidores:

 

"No entenem que hàgim de declarar davant d'una instància que és del govern de l'Estat, amb una Constitució que se la fan a mida segons quin vent bufa. I per tant, per nosaltres això no és seriós. No hem comès cap delicte, n'estem seguríssimes, perquè el dret de manifestació i el dret d'expressió, que sapiguem, no han desaparegut del mapa, sinó que encara hi són."

 

La denúncia de la policia espanyola se centra en el document firmat el 3 d'octubre pels representats dels partits que estan sent investigats, en el qual demanaven a la direcció de l'hotel on s'allotjaven els agents que els convidessin a marxar, per recuperar la pau a la ciutat i perquè la seva presència era innecessària.

La denúncia també recull les protestes que hi va haver davant de l'hotel. Per aquesta raó hi ha implicats quatre bombers i diversos veïns vinculats a l'esquerra independentista.

Diversos agents de la policia espanyola han declarat com a testimonis, aquesta setmana, davant de la jutge, a través de videoconferència, des d'Andalusia. Han assegurat que van arribar a sentir por durant els escarnis a les portes de l'hotel. Els quatre bombers investigats per assistir a les concentracions declararan aquest divendres.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut