L'alcalde d'Ourense, durant la roda de premsa (Foto: EFE)
L'alcalde d'Ourense, durant la roda de premsa (Foto: EFE)
Ourense

L'alcalde d'Ourense, imputat per corrupció, no té intenció de dimitir

En una roda de premsa després de quedar en llibertat sota fiança, Francisco Rodríguez, acusat per corrupció en l'"operació Pokémon", ha assegurat que és "innocent de tots els càrrecs" i s'ha compromès a garantir la governabilitat de l'Ajuntament d'Ourense.

RedaccióActualitzat
L'alcalde d'Ourense, Francisco Rodríguez, acusat per corrupció en l'"operació Pokémon", no té intenció de dimitir. Així ho ha explicat en una roda de premsa al consistori poc després de quedar en llibertat sota una fiança de 6.000 euros. A l'alcalde se li imputen càrrecs per prevaricació i suborn, per un presumpte cas d'adjudicacions irregulars i tràfic d'influències.

Ell, però, assegura que és "innocent de tots els càrrecs" i s'ha compromès a garantir la governabilitat de l'Ajuntament d'Ourense, que governa amb una aliança amb el BNG des del 2007. Rodríguez ha admès, només, "haver-se equivocat" per "ajudar" una persona de l'empresa Vendex "que es trobava en una situació crítica" i "algun funcionari" a qui la grua se li havia emportat el cotxe.

Rodríguez ha qualificat de "desproporcionada i injusta" l'actuació judicial i s'ha queixat de l'"important dany personal familiar" que tot plegat li està causant. També s'ha mostrat disposat a fer públic el seu patrimoni amb la finalitat de ser "transparent".


Anar al contingut