David Bote confirmant que l'autòpsia demostra que la noia va ser objecte d'un homicidi
David Bote confirmant que l'autòpsia demostra que la noia va ser objecte d'un homicidi

L'alcalde de Mataró diu que la mort de la noia de 14 anys va ser un homicidi

Els Mossos continuen buscant el germà de la víctima, de 16 anys, que està desaparegut des de dissabte

RedaccióActualitzat

Els resultats de l'autòpsia confirmen que la noia de 14 anys que van trobar morta diumenge al barri de Cerdanyola de Mataró va ser objecte d'un homicidi. L'alcalde de la ciutat, David Bote, ho ha avançat aquest matí. També ha anunciat que l'Ajuntament ha convocat una manifestació per a aquesta tarda en suport als familiars.

Tots els grups municipals han aprovat un comunicat on es condemna qualsevol tipus de violència. Després d'una junta de portaveus extraordinària del consistori, l'alcalde ha explicat que el germà de la noia, de 16 anys, continua sense aparèixer:

"Aquest matí ens han dit que encara està desaparegut. (...) Els Mossos d'Esquadra ens van comunicar la mort de la menor. La policia va confirmar, efectivament, que es tractava d'un homicidi."

 

Els fets van passar en un pis del carrer Burriac, al barri de Cerdanyola, a Mataró


Segons alguns testimonis, van ser uns veïns el que van accedir al pis, a petició de la mare de la víctima, que era de viatge a Rússia. La mare es va inquietar perquè la seva filla no contestava a les trucades. Quan els veïns van entrar, la menor ja era morta per ferides d'arma blanca al coll. Des del primer moment, els Mossos no van descartar cap hipòtesi. El jutjat número tres de la capital del Maresme manté el secret de sumari.

A la reunió dels diferents grups municipals s'ha acordat posar a disposició de la família el servei de suport psicològic i acompanyament en el dol que poguessin necessitar. Segons el comunicat, el consistori "s'uneix al dolor de la família i amics", que denuncia la violència de tota mena com una "vulneració dels drets humans" que més enllà de la "injustícia" i la "crueltat" és "un impediment per assolir la convivència i el dret de la ciutadania".

 

Concentració de suport

Aquesta tarda ha tingut lloc una concentració per condemnar la mort de la menor de 14 anys i per donar suport als seus familiars. Bote ha llegit un document de condemna dels fets acordat per tots els grups municipals i després s'ha fet un minut de silenci que ha acabat amb aplaudiments. 

 

"Expressem clarament el rebuig a tota la violència contra les persones, una vulneració dels drets dels drets fonamentals. És el que avui, des d'aquesta unitat, hem volgut condemanar, també acompanyats de la ciutadania de Mataró i lamentant la mort de la menor"

 

L'alcalde de Mataró ha llegit un manifest fet entre tots els grups de l'Ajuntament per lamentar la mort de la menor 

ARXIVAT A:
Policial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut