Vic

L'alcalde de Vic encara no es pronuncia però demana criteris únics d'empadronament

L'Ajuntament de Vic esperarà a rebre oficialment l'informe de l'advocacia de l'Estat sobre l'empadronament abans de pronunciar-se sobre la qüestió. A l'espera d'aquesta valoració, l'alcalde de la ciutat osonenca, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat que s'unifiquin els criteris d'inscripció al padró. Quan va començar la polèmica, el consistori va dir que acataria el que diguessin les instàncies superiors, com ja ha anunciat el PSC, que forma part de l'equip de govern de la ciutat. Per part de la Generalitat, mentrestant, el secretari d'Immigració, Oriol Amorós, ha recomanat als que veuen confusió en la normativa "que llegeixin" els articles d'estrangeria i de règim local.

Actualitzat
"Hem de fer les coses ben fetes, no val que cada poble tingui un sistema diferent, cal que fem diàleg entre les poblacions i que els criteris siguin transparents", ha remarcat Josep Maria Vila d'Abadal, l'alcalde de Vic, un cop s'ha fet públic l'informe de l'advocacia, que deixa clar que s'ha d'empadronar tothom, amb papers o sense. Ara cal veure si el consistori acata o no aquest informe.

També des de Vic, Oriol Amorós ha replicat que la llei "sempre ha estat molt clara" i ha demanat a l'Ajuntament de la capital d'Osona que rectifiqui. "Els que hi vegin confusions no cal que llegeixin gaire. Que llegeixin els articles 15, 16 i 17 de la llei de bases de règim local i el 6 de la d'estrangeria i ja està. Se'ls haurà acabat la confusió. Ara, si no llegeixen...", ha etzibat.

Més enllà de les crítiques, Amorós ha destacat la bona feina de Vic en matèria d'immigració. "No estem per l'escarni", ha assegurat, però ha afegit que les lleis s'han de complir.
Anar al contingut