Dos agents custodiant la porta de l'Ajuntament de Tortosa
Dos agents custodiant la porta de l'Ajuntament de Tortosa (ACN)
Tortosa

L'alcalde de Tortosa qualifica l'escorcoll al consistori en l'operació Térmyca d'espectacle mediàtic

La policia es va endur els contractes i factures relacionats amb Efial i documentació sobre el projecte de les piscines municipals

RedaccióActualitzat

L'escorcoll a l'Ajuntament de Tortosa, en el marc de l'operació Térmyca contra l'adjudicació de contractes públics de manera fraudulenta, s'ha allargat fins a la matinada. La policia s'ha endut els contractes, factures i correus relacionats amb la consultora Efial i la societat urbanística Gumtsa i amb Tortosa Esports. També s'ha endut tres expedients relacionats amb la construcció de les noves piscines municipals, projecte, però, que no té cap relació amb la consultoria.

En roda de premsa, l'alcalde tortosí, Ferran Bel, afirma que l'escorcoll al consistori va ser un espectacle mediàtic i ha criticat que hi hagués una convocatòria encoberta perquè es mediatitzés l'entrada de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de Tortosa, ja que es va fer pública als mitjans hores abans que hi arribessin els mateixos agents. L'alcalde ha lamentat que dos agents de la Guàrdia Civil es mantinguessin a la porta per fer de figurants per a televisions i fotògrafs. Bel ha remarcat que si l'objectiu era obtenir proves rellevants entre Efial i les societats municipals de Tortosa, aquesta dilatació entre l'anunci de l'operació i l'arribada dels agents hauria permès destruir-les. Per això ha posat en dubte que aquest fos l'objectiu de l'operació Térmyca a Tortosa.

"Si algú té l'objectiu de preservar l'obtenció de proves evidentment no filtren res. Si hi hagués informació susceptible o compromesa o que pogués generar algun problema en tot aquest temps dilatat s'hauria pogut eliminar, destruir, amagar."

En qualsevol cas, l'alcalde ha justificat que tota la informació que es va endur la Guàrdia Civil s'hauria pogut enviar a la policia si s'hagués fet el requeriment i que part d'aquesta està publicada a la web del consistori.

Davant tot plegat, demana màxima diligència i rapidesa de la justícia perquè, segons ha dit, no es pot muntar un espectacle mediàtic i que després passin anys a resoldre's tota aquesta qüestió.

En les pròximes hores, es preveu que el jutge del Vendrell que ha dirigit l'operació policial en una vintena d'ajuntaments de tot l'Estat comenci a interrogar els 12 detinguts. Entre ells, els exalcaldes de d'Anglès i l'Ametlla de Mar. Aquest últim, el convergent Andreu Martí, va haver d'acompanyar la Guàrdia Civil en diversos escorcolls per buscar documentació dels contractes firmats pel seu govern amb la consultora Efial, l'empresa que apareix com a nucli central de la suposada trama per embutxacar-se diners públics i blanquejar-los a Andorra. Els escorcolls es podrien traslladar aquest dimecres als seus domicilis.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut