L'alcalde lamenta l'arxiu de les denúncies i demana que es compleixin les lleis i se sancioni els agressors (CCMA)

L'alcalde de Terrassa denuncia nous missatges d'odi, ara, contra els seus fills

"No hi ha dia que no rebi un comentari homòfob o xenòfob, però per aquí no hi passo" adverteix el batlle, que demana una resposta contundent de l'administració

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha denunciat un altre atac homòfob i xenòfob a través de les xarxes socials. Aquest cop, el missatge parla dels seus fills, que són menors d'edat, i ha decidit fer-ho públic perquè, diu, "és una línia vermella" que no pensa deixar passar:

"M'he hagut d'acostumar a conviure amb aquest tipus de missatges. No hi ha dia que no hi hagi un comentari homòfob, xenòfob o amb suposat delicte d'odi al darrere. Però en cap cas passo per comentaris sobre la meva vida personal, i els meus fills són una línia vermella. Aquí no en deixaré passar ni una."

Ballart demana més voluntat política perquè aquests actes no quedin impunes. Reconeix que li produeixen un sentiment "de tristesa, indignació i impotència".

Diu que és conscient que com a alcalde té una responsabilitat política i que "la proximitat té un cost", però creu que tot té un límit i lamenta que la justícia acabi arxivant, "en nom de la llibertat d'expressió", les denúncies que interposa. 

Per això ha optat per fer-les públiques, tant per la seva família com per tots aquells que no tenen el seu altaveu per denunciar els atacs que pateixen:

"Em trobo ciutadans adolescents a la ciutat que es troben en situacions similars i no tenen l'aparador de la denúncia pública. Que aquesta denúncia també serveixi per a defensar-los a ells."

Fos dos anys, Ballart va reorganitzar el consistori per tenir cura del seu fill gran amb leucèmia.


"L'extrema dreta ha sortit de l'armari"

L'alcalde de Terrassa creu que "l'aparició d'alguns partits d'extrema dreta ha fet que algunes persones facin públic aquest discurs", uns atacs "lamentables i intolerables" que fins ara han quedat impunes:

"L'extrema dreta ha sortit de l'armari i s'atreveixen a fer aquests comentaris cada cop amb més intensitat."

Per això demana a les administracions que apliquin la llei i sancionin aquestes conductes, una petició que també fan des de l'Observatori contra l'Homofòbia, que també ha condemnat l'atac.

 

Crit d'alerta a les institucions

El seu president, Eugeni Rodríguez, denuncia que falta voluntat política per donar una resposta contundent als agressors i fa un "crit d'alerta" a les administracions:

"És inacceptable i insuportable els atacs que Ballart està rebent. Faig una crida als poders públics de Catalunya perquè alguna cosa no està funcionant bé. Darrere el discurs d'odi només hi ha un pas: el delicte d'odi."

El president de l'Observatori recorda que actualment hi ha almenys dues lleis a Catalunya, la Llei contra la LGTBIfòbia de 2014, i la Llei 19/2020 d'igualtat de tracte i no discriminació, que tenen "sancions associades a discursos d'odi i racisme", però denuncia que "manca voluntat política per donar una resposta contundent" a aquestes accions:

"Calen sancions administratives, incoar expedients que interpel·lin les persones que estan agredint. Ens hem adreçat als Mossos, a la Generalitat, amb la intenció que aquest cop hi hagi una investigació dins dels marcs legals que té la Generalitat de Catalunya."

També l'alcalde de Terrassa lamenta que cap de les denúncies que ha interposat fins ara hagi acabat en sanció. Algunes, diu, no avancen gens, i ni tan sols s'investiga qui hi ha al darrere. D'altres s'han arxivat "perquè el delicte d'odi està permès si no és un atac molt directe".

També tem que aquest últim cas tingui poc recorregut jurídic, i per això ha decidit fer-lo públic. "Només et queda la denúncia pública, però és lamentable que no paguin pel mal que estan fent", lamenta.

Ballart ha agraït les mostres de solidaritat que ha rebut, com la de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, però demana "més voluntat política, més valentia i que es compleixin les lleis":

"Els instruments els tenim, calen sancions exemplars perquè això no es repeteixi."

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+RacismeHomofòbiaDelicte d'odi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut