Sant Boi de Llobregat

L'alcalde de Sant Boi assegura que el túnel de batuda era segur

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, població que va ser escenari dissabte passat de la tràgica mort de quatre nens en ensorrar-se una instal·lació annexa a l'estadi de beisbol de la població, insisteix que la construcció era segura. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3, l'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ha assegurat que, tot i que cal esperar els informes tècnics, el túnel de batuda estava en bon estat, teoria que avala un primer informe dels Mossos d'Esquadra.

Actualitzat
Ja ho va assegurar dissabte mateix, però aquest dilluns, arran de la informació publicada per "La Vanguardia", segons la qual Sant Boi havia de reformar el 2007 la instal·lació que, en ensorrar-se, va causar la mort de quatre nens, l'alcalde de la població, Jaume Bosch, ha reiterat que la infraestructura era "segura".

Bosch ha afirmat que la informació publicada per aquest diari és "incorrecta", ja que, si bé és cert que el 2007 hi havia una partida de diners destinada a l'estadi, aquesta no afectava la part ensorrada. El cap del consistori ha explicat que tot l'estadi està en bon estat i que es tractava només d'una "modernització", que afectava sobretot les grades, ja que no tenien les dimensions correctes. "En cap moment vol dir que hi hagués cap perill", ha ressaltat l'alcalde.

L'alcalde també ha afegit que en veure que el projecte era més complex del previst en un principi, ja que afectava el pla urbanístic de la zona, el tema es va endarrerir. A més a més, Bosch ha volgut especificar que l'estructura que es va ensorrar, que data del 1992, no era un pavelló, com s'ha dit en algun moment, sinó un túnel de batuda, és a dir una instal·lació que serveix, en el beisbol, per practicar els cops de bat.

Dos informes tècnics

També sobre aquesta qüestió s'ha manifestat el conseller d'Interior, Joan Saura, al programa "El Matí de Catalunya Ràdio". Saura ha assegurat que s'elaboraran dos informes tècnics sobre el que va passar al túnel de batuda: un des del Departament d'Interior i l'altre des de l'Ajuntament de Sant Boi.

Tot i això, Saura ha destacat que els Mossos d'Esquadra ja han fet un primer informe preliminar en què "no s'adverteixen dèficits estructurals". El conseller ha reiterat que sembla clar que l'accident s'ha d'atribuir a l'excepcionalitat de la força del vent.

Blocs buits de formigó, però dins la normativa

De la seva banda, Maite Bartrolí, de l'oficina tècnica del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona considera que el pavelló de Sant Boi complia amb els requisits de construcció de la zona, tot i que els blocs de formigó de les parets fossin buits.

La majoria d'aquestes estructures es construeixen amb blocs de formigó buits perquè fer-los armats tindria un cost econòmic massa elevat. Destaquen, però, que la seva construcció està regulada en funció de la seva forma i de les característiques físiques i meteorològiques del lloc on s'ubiquen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut