IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca: "Fins fa uns dies hem viscut amb normalitat"

Enric Llorca fa una crida a la convivència després del cas dels professors denunciats per guàrdies civils

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, fa una crida a la convivència entre tots els veïns d'aquest municipi del Baix Llobregat. Llorca demana "calma" i "cohesió" després del cas dels 9 professors de l'lES El Palau investigats per haver assenyalat presumptament alumnes de fills de guàrdies civils després de l'1 d'octubre. Els professors han estat denunciats per la fiscalia per un suposat delicte d'odi.

L'alcalde ha assegurat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que el consistori no ha rebut encara cap notícia de la reunió dels secretaris d'Estat d'Educació i Seguretat amb els pares denunciants. La trobada s'ha anunciat per dimarts de la setmana que ve.

Enric Llorca reclama que es mantingui l'ambient de convivència entre tots els veïns del municipi.

"Fins fa uns dies, nosaltres hem viscut amb tota normalitat a Sant Andreu de la Barca. No hi ha hagut conflicte. Nosaltres pensem que això passarà i que, qui hagi de decidir, dirà el que hagi de dir."

"A Sant Andreu, des del 1992, la Guàrdia Civil ha conviscut amb perfecta normalitat amb tothom. I el que no m'agrada és que hi hagi situacions que trenquin aquesta cohesió i la concòrdia, que és el que nosaltres volem i pel que nosaltres treballem."

Llorca ha assegurat que l'Ajuntament va intentar fer de mediador entre els pares i el centre però no ho va aconseguir, i que només ha pogut parlar amb els denunciants de manera no oficial.

També en declaracions al mateix programa, en Sergi, exalumne de l'IES El Palau i fill de guàrdia civil, ha explicat que la seva experiència va ser molt bona i que no hi va haver cap conflicte com el que s'ha originat ara.

"La caserna de Sant Andreu és gegant. Hi ha molts fills de la Guàrdia Civil i jo no conec ningú que hagi tingut problemes per això."

Mentrestant, a les últimes hores, el germà d'una de les professores investigades ha publicat a Facebook una carta en què assegura que està enfonsada emocionalment després del linxament públic a què se l'ha sotmesa. Afegeix que la seva germana no és independentista i és impossible que pugui adoctrinar sobre unes idees que ella no comparteix.

ARXIVAT A:
Sant Andreu de la BarcaReferèndum 1-OProcés catalàGuàrdia Civil
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut