L'alcalde de Roma, Ignazio Marino
L'alcalde de Roma, Ignazio Marino
Redacció

L'alcalde de Roma dimiteix per un escàndol de dietes i factures injustificades

Marino defensa que tot plegat és una manipulació política dels seus adversaris

RomaActualitzat

Roma s'ha quedat sense alcalde. Aquest dijous, Ignazio Marino, del Partit Democràtic, ha dimitit després de mesos de polèmica sobre la seva gestió.  

El progressista Marino ha dimitit arran d'un escàndol per les seves dietes i factures de despeses en l'exercici del seu càrrec. Se l'acusa de fer servir la targeta de crèdit en sopars amb amics i familiars per un import de 20.000 euros.

Marino defensa que tot plegat és una manipulació política dels seus adversaris. Argumenta que en dos anys i mig de mandat ha destapat un "sistema corrupte a l'alcaldia de Roma" i ha sanejat el balanç del seu predecessor. Afirma que els "lobbies" no li han perdonat que no encobrís l'activitat de Mafia Capitale, un sistema corrupte que permet l'adjudicació directa de contractes a empreses amigues i el suborn a càrrecs polítics.

Marino assegura que la seva renúncia no és un "signe d'admissió de la culpabilitat". I avisa que la seva renuncia pot ser retirada al cap de 20 dies. És a dir, que podria tornar.

Marino ha pres la decisió davant de les pressions del seu mateix partit, que també és el del primer ministre, Matteo Renzi.

 

 

Anar al contingut