Jesús Benaiges renuncia a l'alcaldia durant el ple
Jesús Benaiges renuncia a l'alcaldia durant el ple
Ribera d'Ebre

L'alcalde de Rasquera renuncia al càrrec en favor de la seva número dos

Un presumpte malentès sobre el repartiment de l'alcaldia a l'hora de tancar el pacte de govern entre CDC i SI ha provocat que dimecres es torni a constituir el consistori

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Rasquera, Jesús Benaiges, de CDC, ha renunciat al càrrec com a conseqüència d'un presumpte malentès sobre el repartiment de l'alcaldia a l'hora de tancar el pacte de govern entre CDC i SI. Benaiges vol recuperar així la confiança dels seus socis de govern.

El passat 13 de juny, en la constitució de l'ajuntament, SI proposava fer-se càrrec de l'alcaldia durant els 4 anys de legislatura mentre que CDC plantejava que ho fessin els dos primers anys per ser rellevats en els darrers dos anys de legislatura pel candidat convergent. Jesús Benaiges va acceptar en aquell moment canviar els torns i ser l'alcalde dels dos primers anys i així va ser investit fa 15 dies amb els vots de SI. 

Segons ha explicat Benaiges, aquesta negociació d'última hora va despertar desconfiança cap a la seva persona dels seus socis de govern. Per evitar trencar l'acord de governabilitat, SI ha demanat que sigui la segona regidora electa de CDC, Àngels Llombart, qui ocupi l'alcaldia els dos primers anys de legislatura. Els dos últims seran per a Solidaritat.

La constitució del nou consistori es farà dimecres. Les dues formacions han volgut resoldre en pocs dies aquest assumpte per posar-se a treballar de seguida.

A Rasquera, CDC va ser la segona força més votada i SI, la tercera, totes dues amb 2 regidors. Finalment han pactat per governar amb majoria absoluta. ERC, primera força amb 3 regidors, estarà a l'oposició.

Anar al contingut