Perpinyà

L'alcalde de Perpinyà, reelegit per cinquena vegada amb els millors resultats de la història

L'alcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, ha estat reelegit per cinquena vegada amb el 53% dels vots. Alduy, que va ser invalidat fa dos mesos per irregularitats en les eleccions de l'any passat, ha obtingut els millors resultats des que el van triar com a alcalde per primera vegada, l'any 1993. La candidata socialista Jacqueline Amiel-Donat ha obtingut el 33% dels sufragis i el socialista dissident Jean Codognès ha tingut el suport del 13,5% dels vots. La segona volta, que s'ha fet aquest diumenge sense incidents, ha registrat una participació del 51% de l'electorat, una mica inferior a la de diumenge passat.

Actualitzat
A la sortida de la seva seu electoral, el nou alcalde ha estat aclamat pels seus seguidors, que l'han acompanyat fins a la plaça de l'Ajuntament, on des del balcó d'un restaurant ha agraït a la població el seu ampli suport.

L'exalcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, de la UMP, va guanyar la primera volta de les eleccions municipals parcials amb el 40% dels vots

L'elecció d'Alduy, el març del 2008, va ser invalidada pel Consell d'Estat, després que es constatessin diverses irregularitats en l'escrutini i, en particular, l'anomenat "frau del mitjó", en què un president d'una mesa electoral va ser sorprès amagant paperetes i sobres electorals a les butxaques i als mitjons. Alduy està inhabilitat del càrrec des de l'abril.
Anar al contingut