Concentració de suport a l'alcalde de Manlleu (ACN/Mar Martí)
Concentració de suport a l'alcalde de Manlleu (ACN/Mar Martí)

L'alcalde de Manlleu rep el suport dels veïns i diu ara que meditarà si continua o no

Àlex Garrido anuncia que se'n va a Montserrat a escriure i reflexionar

Redacció/AgènciesActualitzat

Centenars de veïns de Manlleu s'han concentrat fa poca estona davant l'ajuntament per donar suport al seu alcalde, Àlex Garrido, d'Esquerra Republicana de Catalunya, després que es fes públic a les xarxes socials un vídeo d'aquest estiu on se'l veia borratxo.

Garrido va renunciar al càrrrec d'alcalde fa tres dies, però ara ha explicat que es retirarà uns dies a Montserrat per pensar si deixa l'alcaldia o si continua en el càrrec.

"Ho he dit a la ciutadania, que és a qui primer em dec, que me'n vaig uns dies a Montserrat a escriure i, també, a reflexionar. I entre dijous i divendres tornaré i donaré la resposta."

Els concentrats han demanat que no abandoni el càrrec amb crit de "No estàs sol" o "Àlex Garrido, alcalde de Manlleu".

Concentrats davant de l'Ajuntament de Manlleu en suport de l'alcalde (ACN/Mar Martí)

Entre els assistents a la concentració de suport hi havia representants de la seva formació, però també membres de l'oposició a l'Ajuntament. També hi ha estat present la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà.


ERC li fa costat

Aquest diumenge, ERC de Manlleu va demanar a Àlex Garrido que no deixi l'alcaldia perquè no ho veu proporcional amb la polèmica generada pel vídeo en què apareix ebri.

En un comunicat, ERC de Manlleu mostra el seu suport a Garrido i lamenta "profundament" la utilització "d'un assumpte privat com una eina d'atac i escarni".

"Respectem una decisió complicada presa davant d'una situació molt dura, però creiem que no és proporcional a un incident que en cap cas és il·lícit o il·legal, i per tant demanem que reconsideri la decisió. Estem amb tu, alcalde, company i amic."

L'alcalde de Manlleu va anunciar el divendres la seva dimissió del càrrec després de difondre's un vídeo de l'estiu passat que mostra com uns vigilants de seguretat l'expulsen d'un local d'oci pel seu estat d'embriaguesa.

En el comunicat, Garrido justificava la seva renúncia a l'alcaldia per haver tingut un comportament "totalment censurable", tenint en compte la "situació crítica que travessa el país" i el municipi de Manlleu.

El vídeo, difós en els darrers dies, mostra Garrido en una terrassa d'un local d'oci, amb mostres evidents d'embriaguesa i sense mascareta, després que uns vigilants de seguretat l'ajuden a aixecar-se i l'obliguen a abandonar l'establiment.

ARXIVAT A:
ERC
Anar al contingut