L'alcalde de Lleida destitueix el regidor d'Esports per "anomalies" en contractes
Sergio González, apartat de la Regidoria d'Esports, deixa el grup municipal de JxCat
Lleida

L'alcalde de Lleida destitueix el regidor d'Esports per "anomalies" en contractes

Miquel Pueyo, d'ERC, destitueix el regidor Sergio González, de JxCat, que deixarà el grup municipal per un informe sobre suposats contractes irregulars

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, d'ERC, ha destituït el regidor d'Esports, Sergio González, de JxCat, arran de la polèmica en diverses contractacions. González deixarà el grup de JxCat a la Paeria. 

Pueyo ha pres la decisió d'apartar-lo després que un informe de l'Ajuntament ha confirmat que les àrees d'Esports i Urbanisme, de JuntsxCat, havien acumulat una vintena de contractes menors en una mateixa empresa.

L'informe parla de  contractes que sumen més de 120.000 euros per part de les dues regidories. La que té més despesa és Urbanisme, amb 115.000 euros, mentre que Esports comptabilitza despeses de poc més de 6.000 euros.

Segons el document, en tres contractes s'eviten els procediments de transparència, lliure concurrència i control públic que sí que s'apliquen als contractes majors.

 

Els grups denuncien "clientelisme"

En un comunicat, l'alcalde ha informat que ha cessat el regidor per les "anomalies" que s'han detectat en tres contractes de manteniment d'edificis "malgrat que no incompleixen la Llei de Contractes del Sector Públic". 

Precisament, el regidor d'Esports s'hi havia fotografiat durant la campanya electoral.

Avui en matinat per explicar el nou projecte a l'empresa de construcció .(singular)Hermanos Calabria empresa vinculada al nostre barri del secà I com no ens votaran!!!!!

Posted by Sergio González on Dimecres, 22 de maig de 2019


Aquesta pràctica no és il·legal, però ha provocat malestar a l'equip de govern, format per ERC, JxCat i el Comú. 

La setmana passada, tant els republicans, com el Comú, el PSC i la CUP van demanar responsabilitats polítiques pel "clientelisme" en les contractacions de les regidories d'Urbanisme i Esports, totes dues en mans de JxCat. 

Una pregunta del PSC al ple de desembre sobre presumptes anomalies en tres contractes d'Esports van portar a l'obertura d'un informe de les regidories de Participació i Lluita contra la corrupció i de Govern obert. A més, l'alcalde va assumir el control de les obres. 
 

Nou regidor la setmana que ve

La comissió de seguiment del Pacte d'Entesa a Lleida ha proposat designar la setmana que ve el nou regidor d'Esports.      

Segons Pueyo, la decisió d'apartar González és fruit de "l'alt nivell d'autoexigència i de transparència" del govern municipal. 

ARXIVAT A:
ERCJxCatCorrupció
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut