Josep Mayoral, alcalde de Granollers
L'alcalde de Granollers substitueix Manuel Bustos en la direcció del PSC (Foto: ACN)
Barcelona

L'alcalde de Granollers substitueix Bustos en la direcció del PSC i el de Pineda aspira a encapçalar la FMC

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat aquest dilluns que Josep Mayoral, alcalde de Granollers i fins ara secretari d'Educació del partit, serà el nou secretari de Política Municipal del PSC en substitució de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos. El PSC proposa Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar, per encapçalar la Federació de Municipis de Catalunya (FMP), càrrec que fins ara ocupava també Bustos, imputat en el "cas Mercuri".

RedaccióActualitzat
La comissió executiva del PSC ha elegit l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, com a substitut de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos al capdavant de la secretaria de Política Municipal de la formació i membre del Secretariat, el nucli dur del partit. El primer secretari, Pere Navarro, que ha anunciat aquests canvis, ha destacat que Mayoral "coneix perfectament la vida municipal del país", i ha assegurat que el partit ha valorat molt positivament de manera unànime el treball de Bustos al capdavant d'aquesta secretaria.

Josep Mayoral ha afirmat que assumeix la seva nova responsabilitat "en moments molt complicats" perquè "estem davant l'atac més ferotge al municipalisme des de l'Estat, amb una reforma de la llei de bases de règim local que ens torna als anys 70". L'alcalde de Granollers ha afegit: "Defensaré el municipalisme com element essencial per plantejar la regeneració democràtica del país. A partir de la fortalesa del món local hem de construir el futur, i proposarem la creació d'un ampli bloc social i polític per defensar la proximitat com a valor bàsic per afrontar problemes dels ciutadans. És al carrer on la gent ens explica què passa i busquen solucions als seus problemes".

Pere Navarro també ha informat que proposarà l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, com a president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), un càrrec que també ocupava Bustos i que deixa d'assumir per la seva imputació en l'anomenat "cas Mercuri". Xavier Amor té 37 anys i des del 2007 és alcalde de Pineda de Mar, al Maresme, i també portaveu del grup socialista a la Federació de Municipis de Catalunya.


Anar al contingut