Dante Pérez, a l'esquerra, en una reunió amb altres alcaldes
Dante Pérez, a l'esquerra, en una reunió amb altres alcaldes (ACN)

L'alcalde de Gimenells canvia el PSC pel PP

Dante Pérez, que va abandonar el PSC en desacord pel pacte amb Units per Avançar, anirà de número dos de la candidatura del PP per Lleida

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Gimenells, Dante Pérez, ha fitxat pel Partit Popular i anirà de número dos per Lleida a les eleccions del 21D, darrere de Marisa Xandri. Això, però, està pendent de la ratificació de la llista per la direcció nacional del partit a Barcelona.

Pérez va deixar el partit poques hores després que el PSC anunciés que l'exlíder d'Unió Democràtica Ramon Espadaler aniria de número tres a les seves llistes. Així ho va anunciar a Twitter:

 

 

En un comunicat, aquest dijous a la tarda ha explicat que no deixarà l'alcaldia i que s'incorpora al PP perquè el PSC "ha decidit dirigir-se a un sector exclusivament catalanista amb la incorporació de membres de l'antiga Unió".

 

 

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, s'ha felicitat per aquesta incorporació:

 

 

Dante Pérez s'ha mostrat sovint afí als posicionaments ideològics de Societat Civil Catalana (SCC). També ha destacat els darrers mesos per diverses decisions i declaracions. Així, es va mostrar partidari de Susana Díaz com a primera secretària del PSOE i al febrer va fer de teloner de la política andalusa en un acte municipalista a Madrid.

Quan Miquel Iceta va dir que l'1-O faria una paella, Pérez li va oferir Gimenells per organitzar-la. I a l'agost, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, va recriminar a l'alcalde d'Alcanar de no controlar ''uns individus amb barba'' i li va retreure no haver detectat les activitats sospitoses que portaven a terme en una casa ocupada durant sis mesos.

També ha fet declaracions sobre cap a on s'ha d'orientar el PSC per guanyar vots. Va dir que havia de mirar més a l'àrea metropolitana de Barcelona i "pescar vot castellanoparlant".

Un municipi independitzat el 1991

Gimenells, a la comarca del Segrià, és el cap del municipi que oficialment porta el nom de Gimenells i Pla de la Font. Supera de poc els 1.100 habitants. La població és moderna, ja que va ser construïda l'any 1939 per l'Institut Nacional de Colonització i Desenvolupament Rural i es va poblar, entre d'altres, amb emigrants procedents d'Aragó i Andalusia. Es va convertir en municipi independent el 1991, quan es va segregar d'Alpicat.

Des d'aquell any, ha tingut alcaldes del PSC, del PP i de CiU. Es dona la circumstància que entre el 2007 i el 2011 el càrrec el va ocupar José Manuel Pardos Hernando, fins ara l'únic alcalde que Ciutadans ha tingut a Catalunya. Pardos havia estat alcalde les tres legislatures anteriors, però presentant-se amb el PP.

En les últimes eleccions municipals, el 2015, la llista encapçalada per Dante Pérez (Candidatura de Progrés) va obtenir gairebé el 50% dels vots, concretament el 49,84%, amb un total de 309 vots. Això li va atorgar cinc regidors. CiU va quedar segona amb 247 vots -el 39,84%- i va obtenir quatre regidors. El PP, el nou partit de l'alcalde, es va quedar amb 44 vots, que significaven el 7,1%, i cap regidor.

En canvi, a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015, a Gimenells va guanyar Junts pel Sí, amb 214 vots, que representaven el 32,13% del total.

Dante Pérez Berenguer és un polític jove, de 30 anys. Es dona la circunstància que és el tercer alcalde de la família. El seu besavi patern va ser alcalde republicà a Los Gallardos (Almeria) durant la Guerra Civil. Abans de ser entitat municipal pròpia, Gimenells va tenir alcaldes de pedania i un d'ells va ser l'avi de Dante, Melchor Pérez Pérez, que va ocupar el càrrec entre el 1970 i el 1979.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut