200 persones han acompanyat l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, als jutjats de Manresa
200 persones han acompanyat l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, als jutjats de Manresa
Manresa

L'alcalde de Fonollosa declara que no va rebre cap escrit prohibint el referèndum

Ha declarat com a investigat per desobediència i com a afectat per les càrregues policials i pels danys fets a l'ajuntament

Actualitzat

L'alcalde de Fonollosa, al Bages, ha declarat aquest dilluns com a investigat per un presumpte delicte de desobediència en la causa per l'1 d'octubre que hi ha oberta als jutjats de Manresa i després com a testimoni i afectat pels mateixos fets..

Eloi Hernàndez d'ERC ha dit a la jutgessa que mai no va rebre cap comunicació escrita prohibint el referèndum i que, per això, no es pot considerar que desobeís. Hernàndez ha dit que queda demostrat per les imatges, pels atestats policials i per la seva declaració que l'1-O va haver-hi una "activitat democràtica, lúdica i pacífica".
 

Doble declaració

Hernàndez ha declarat primer com a investigat pel delicte de desobediència. En aquesta declaració l'alcalde no ha contestat a les preguntes de la jutge i del fiscal, només a les preguntes del seu advocat.

Després ha tornat a declarar davant de la mateixa jutgessa, però com a testimoni en el marc de la denúncia col·lectiva que coordina el Col·legi d'Advocats de Manresa per la cinquantena de ferits que va haver-hi 1-O a quatre municipis del Bages, Fonollosa, Callús, Castellgalí i Sant Joan de Vilatorrada.

 

 

A Fonollosa, cinc persones ferides han presentat denúncia, a més de l'alcalde. En aquest cas, Hernàndez sí que ha respost a les preguntes de totes les parts i ha dit que s'ha centrat principalment a explicar "els ferits que van haver-hi i les càrregues policials que es van produir" així com també "els danys materials que es van produir a les oficines i dependències municipals". L'Ajuntament xifra aquests danys en 7.000 euros.

 

 

200 persones reben l'alcalde als jutjats

Uns 200 persones han rebut Hernàndez a les portes del jutjat de Manresa on ha anat a declarar, per donar-li suport.

Els manifestants l'han rebut amb forts aplaudiments i crits de 'No estàs sol'. Una quinzena de treballadors dels jutjats també l'han rebut amb una pancarta on es llegia 'Llibertat i democràcia'.

Abans d'entrar als jutjats, Hernàndez s'ha dirigit als concentrats per agrair-los la seva presència i ha dit que intentarà defensar el "coratge i dignitat" de la gent de Fonollosa i de Camps, nucli de població del mateix municipi.

"Avui és la continuació d'allò que va passar el dia 1-O al nostre poble. Estan fent una persecució per terra, mar i aire a la ciutadania, als polítics i a tothom. Algú està fent esforços ingents per crear una mena de realitat paral·lela d'allò que va passar".

"L'1-O ho van fer contra els ciutadans i la gent de peu i ara giren la situació i ens volen fer responsables a aquells que l'únic que vam fer va ser no impedir que la gent es pogués expressar lliurement a les urnes"

 

 

Entre els representats polítics que han acudit als jutjats per donar suport a Hernàndez hi havia David Saldoni, alcalde de Sallent pel PdeCat i president de l'ACM, altres alcaldes d'ERC com el de Callús, Monistrol de Montserrat, Avinyó, Santpedor i Cardona; el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, el també investigat per l'1-O, regidor d'ERC de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona i també regidors de la CUP i d'ICV al Bages.

Aquest dilluns també han declarat dos agents de la Guàrdia Civil que van requisar l'urna de Fonollosa. El cap de l'operatiu va declarar que s'havia actuat "amb exquisdesa".

 

 Notícia relacionada: Memòria audiovisual de l'1-O

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut