L'alcalde i dos policies van plantar-se a córrer per impedir que els activistes continuessin pintant (Ajuntament de Florència)

L'alcalde de Florència s'encara a un activista que pintava el palau Vecchio: "Què coi fas?"

Dos activistes llançaven pintura taronja a la seu de l'ajuntament, un dels edificis més emblemàtics de la Toscana, per exigir polítiques mediambientals

Redacció / EFEActualitzat

L'alcalde de Florència va enfrontar-se aquest divendres a un activista que, juntament amb una altra noia, estava tacant de pintura taronja la façana del palau Vecchio, seu de l'Ajuntament i un dels edificis més emblemàtics de la capital de la Toscana.

"L'atac a l'art, la cultura i la bellesa, inermes davant la violència i que neixen pel bé de la humanitat, mai no pot justificar la batalla per una causa, encara que pugui ser compartida", ha justificat Dario Nardella a través de Twitter.

Els fets van passar quan feia tot just uns segons que els activistes s'havien apropat al palau, símbol arquitectònic i de més de vuit segles d'antiguitat, i havien començat a llançar pintura taronja contra el mur que hi ha just darrere de la còpia de l'escultura del David de Miquel Àngel.

En aquell moment, l'alcalde, acompanyat per dos agents de la policia municipal, va posar-se a córrer i a perseguir el noi al crit de: "Què coi fas?", arribant a empentar-lo.

Ja reduït per la policia, el noi va explicar que la seva acció era per "sancionar un edifici que és símbol del poder", mentre era increpat pels vianants. Un jove li va retreure a crits que "no canviarien el món" amb aquestes iniciatives.

La protesta va tenir lloc a plena llum del dia i va ser rebuda amb esbroncades i xiulets dels molts turistes que hi havia per la zona.

Els dos joves van ser arrestats i, com que oferien resistència, se'ls va arrossegar fins a un vehicle policial.

Immediatament després van començar les tasques de neteja d'aquest edifici, dirigides pel mateix alcalde, que juntament amb altres veïns s'afanyava a fregar amb un raspall la pedra de l'edifici.

Tot just després de la detenció, l'alcalde i els serveis municipals van començar a fregar la façana (Ajuntament de Florència)

En aquest vídeo es pot veure tota la seqüència dels fets:


 

El mateix grup que va tirar sopa a un "Van Gogh"

L'organització "Ultima Generazione" ha explicat en un comunicat que l'acció és una resposta a la retirada per part del Senat italià d'algunes esmenes que havien de derogar una sèrie de subsidis atorgats a empreses "mediambientalment perjudicials".

"L'Ajuntament de Florència continua prenent mesures incompatibles amb la necessitat de reduir les emissions contaminants a causa de l'ús de fonts d'energia fòssil", denuncia el col·lectiu.

No és la primera vegada que aquests activistes d'aquest grup carreguen contra el patrimoni amb accions semblants. Al novembre, van llançar sopa a un quadre de Van Gogh i van tacar amb pintura el "Dit" de Maurici Cattelan davant la seu de la Borsa de Milà, o l'escultura eqüestre de Vittorio Emanuele II davant el Duomo d'aquesta ciutat.

Dos activistes estan sent jutjats al Tribunal del Vaticà per danyar amb cola l'escultura del Laocoonte durant una protesta.

ARXIVAT A:
CulturaItàliaPatrimoniCrisi climàtica
Anar al contingut