Coripe, Sevilla

L'alcalde de Coripe es disculpa i diu que esperava que el ninot linxat fos Puigdemont

La tria del personatge linxat i cremat la fan els pares de l'institut del poble

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Coripe, la població sevillana on es va linxar i cremar un ninot que representava la presumpta assassina del nen Gabriel Cruz, ha demanat perdó a la família del nen i ha dit que ell es pensava que aquest any "el cremat seria Puigdemont".

En un dels vídeos del moment en què es crema el ninot que s'han penjat a la xarxa es poden sentir entre el públic crits en referència a Carles Puigdemont:

 

 

El Diumenge de Resurrecció és tradició fer a Coripe la Crema de Judes, un linxament públic d'un ninot que representa un personatge conegut que hagi fet una mala acció l'últim any. La tria del personatge la fan les famílies dels alumnes de segon d'ESO de l'institut del poble per recollir fons per al viatge de final de curs.

Al ninot el pengen en un arbre a la plaça del poble, disparen contra ell i finalment el cremen mentre centenars de persones l'escridassen i l'insulten. Entre el públic de l'espectacle d'humiliació hi ha molts menors d'edat.

 

 

L'alcalde de Coripe, el socialista Antonio Pérez, ha reconegut que es pensava que aquest any el "cremat" seria Carles Puigdemont i ha demanat perdó als pares de Gabriel Cruz "per l'enrenou que s'ha generat". Els pares del nen han fet aquest dijous un comunicat en què manifesten la seva "frustració, tristesa i dolor" pel que va passar diumenge a Coripe.

Antonio Pérez admet que "hi va haver insults", però diu que "cal entendre la idiosincràsia d'un poble i d'una tradició en què no hi ha maldat". L'alcalde afegeix que diumenge es van sentir insults, però assegura que el seu poble no és racista.

 

 

El Moviment contra la Intolerància ha denunciat davant la Fiscalia de Delictes d'Odi que a la festa de la Crema de Judes es van fer "vexacions racistes i violentes" contra un ninot que representava Ana Julia Quezada, presumpta assassina de Gabriel Cruz.

ARXIVAT A:
Govern empresonat
Anar al contingut