L'alcalde de Coripe: "Demano disculpes al poble català si les he de demanar"

L'alcalde de Coripe: "Demano disculpes al poble català si les he de demanar"

Recorda que la tria del ninot no la fa l'Ajuntament, sinó les famílies dels alumnes d'ESO que així recapten diners per al viatge de final de curs

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Coripe, població de la província de Sevilla, Antonio Pérez Yázquez, del PSOE, treu importància a la polèmica que ha aixecat la crema d'un ninot que representava Carles Puigdemont, aquest diumenge, durant la festa coneguda com la Crema de Judes.

El ninot, amb un llaç groc a la solapa i amb una estelada com a capa, va ser tirotejat i cremat.

Cada any disparen amb munició de fogueig i cremen la representació d'un personatge que es considera que ha destacat per una mala acció.

En els últims anys els ninots han representat a personatges com Iñaki Urdangarin o l'assassina confessa del nen Gabriel, una tria que també va resultar polèmica.

En qualsevol cas, el govern de la Generalitat ja ha anunciat que denunciarà a la Fiscalia.

Així s'expressava en declaracions al programa El Matí de Catalunya Ràdio l'alcalde de Coripe, que hi treu importància:

"A les falles es cremen tot tipus de personatges, i no passa absolutament res. No sé per què aquí estem amb aquest embolic. Molta gent de Coripe està a Catalunya treballant, i en absolut tenim res contra els catalans."


L'alcalde no considera que inciti a l'odi:

"No hi ha res a justificar, això porta fent-se des de fa cent anys. Aquesta vegada ha estat Carles Puigdemont, però no tenim res en contra d'ell. És una sàtira, un teatre. El que és crema és una cosa que no té res a veure amb política ni amb persones. I no és odi contra ningú. N'hi ha prou de veure que un any hi havia Urdangarin, i no tenim cap odi contra la corona; i hi havia estat Del Nido, i no tenim res en contra dels sevillistes."


Ara bé, també s'ha volgut disculpar en aquests termes:

"Demano disculpes, si les he de demanar, al poble català, però no era res en contra del català ni de l'espanyol ni res. És una festa i una tradició més, com tantes i tantes tenim a Espanya."


L'alcalde ha subratllat que la tria del ninot que es crema no la fa l'Ajuntament, sinó les famílies d'alumnes de secundària que d'aquesta manera recapten diners per al viatge de final de curs.


Pintades a la seu del PSC

La polèmica amb la crema del ninot que representava Puigdemont a Coripe, governat pel PSOE, ha esquitxat els socialistes catalans, que aquest matí ha vist com una seu del PSC al barri del Poblenou de Barcelona apareixia amb pintades a la façana.

El secretari d'organització del partit, Salvador Illa, i la cap de llista per Barcelona a les eleccions generals del 28A, Meritxell Batet, ho han denunciat a Twitter amb un missatge acompanyat de fotografies.

 

 

A les pintades grogies sobre les persianes tancades s'hi pot llegir "Coripe crema, vergonya!!!" i "PSC calla, Iceta balla". També hi són visibles diversos impactes de pintura groga. 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut