El nou alcalde de Badalona ha retirat la pancarta de "Llibertat presos i preses polítics"
El nou alcalde de Badalona ha retirat la pancarta de "Llibertat presos i preses polítics"
Badalona

Primer gest de l'alcalde de Badalona: treu la pancarta pels presos com li exigia Albiol

El socialista Álex Pastor va obtenir dimecres l'alcaldia gràcies al suport del Partit Popular

RedaccióActualitzat

El nou alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor, ha tret de la façana de l'ajuntament la pancarta que demanava la posada en llibertat dels polítics independentistes empresonats. Ho havia "exigit" el líder del PP, Xavier García Albiol, que ha aplaudit que Pastor li hagi fet cas. És el primer gest de Pastor, l'endemà de convertir-se en alcalde, amb el suport del PP, Cs i la seva formació, després de la moció de censura contra Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú.

Via Twitter, García Albiol ha celebrat la retirada de la pancarta. En un tuit previ, el líder del PP a Badalona s'havia queixat que el nou alcalde mantingués aquesta pancarta al balcó.

 

 

 

Mentrestant, Dolors Sabater ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que "el PSC ha caigut en el parany d'Albiol. No estima Badalona i practica el sectarisme". Diu que el motiu de la moció de censura que l'ha tret de l'alcaldia és electoralista:

 

"Hi ha un rerefons electoralista. En el fons de tot hi ha això. És evident que els gestos a favor de la llibertat dels presos polítics o els gestos que se celebrés el referèndum a Badalona amb normalitat han molestat i han incomodat el Partit Socialista."

 

Per la responsable de Guanyem Badalona en Comú, el PSC, que gestionarà l'Ajuntament amb només tres regidors, s'ha apuntat a aquesta operació, impulsada pel popular García Albiol, perquè "necessitava marcar perfil i recuperar visibilitat" de cara a les eleccions municipals de l'any que ve.

És el primer dia de treball d'Álex Pastor al capdavant del govern municipal, encara amb una agenda indefinida.

ARXIVAT A:
PPXavier García Albiol PSCMoció de censura
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut