Calvo, anant a declarar a la Ciutat de la Justícia el desembre de 2017
Calvo anant a declarar a la Ciutat de la Justícia el desembre de 2017 (ACN/Jordi Pujolar)
Argentona

L'alcalde d'Argentona reconeix "actituds masclistes" i la CUP diu que el va expulsar

Eudald Calvo ha demanat disculpes i ha dimitit després que una dona, a través d'un perfil anònim, l'acusés a Twitter d'haver-li fet tocaments en diverses ocasions

Actualitzat

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha demanat disculpes aquest dimarts per "haver tingut actituds masclistes i sexistes fa uns anys". Uns fets que l'han portat de dimitir: "Crec que un càrrec públic no pot tenir aquestes actituds."

En diversos missatges a Twitter, Calvo reconeix les acusacions que aquest dilluns van fer-li a través de les xarxes socials:

 

 

 

 

 

 

La confessió de Calvo ha arribat l'endemà que una dona, a través d'un perfil anònim a Twitter, l'acusés d'haver-la grapejat en diverses ocasions, quan l'alcalde argentoní era parella d'una amiga seva.

 

 

 

 

 

 

 

 

Calvo anant a declarar a la Ciutat de la Justícia el desembre de 2017 (ACN / Jordi Pujolar)

 

 

La CUP revela que el va expulsar

La diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez ha explicat en roda de premsa des del Parlament que van conèixer els fets quan van arribar a la comissió feminista del partit.

Segons ha explicat, van exigir a l'alcalde d'Argentona que assumís les responsabilitats contemplades en el protocol d'abordatge de les agressions masclistes i, com que no ho va fer, el van expulsar de la militància de la formació.

 

 

La formació no ha aclarit quan es va produir l'expulsió i ha admès que no són un col·lectiu que quedi "al marge de l'estructura patriarcal":

"La CUP no és un espai que quedi al marge de l'estructura patriarcal, reconeixem que dins dels nostres espais de militància política hi ha patriarcat i violència patriarcal."

Calvo és alcalde del municipi maresmenc des del 2015. El maig va passat va ser reelegit, després de presentar-se a les eleccions al capdavant de la candidatura Unitat-Argentona per la República, que inclou la CUP, ERC i Argentona en Comú.

 

 

La CUP i el PSC d'Argentona exigeixen la dimissió de Calvo

Arran del reconeixement de Calvo, tant la CUP com el PSC d'Argentona han exigit la dimissió de l'alcalde. Els cupaires assenyalen que comparteixen "les mesures preses" per la direcció nacional i exigeixen "la dimissió immediata" de Calvo:

 

 

Per la seva banda, el PSC indica que els valors de l'alcaldia d'Argentona "han de ser aquells que puguin assolir models més justos i equitatius entre homes i dones" i demanen a Calvo que deixi el càrrec:

 

 

 

ARXIVAT A:
Masclisme Assetjament sexual CUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut