L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha estat citat per tres delictes: desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació
L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha estat citat per tres delictes: desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació

L'alcalde d'Argentona, citat a declarar per no haver impedit l'1-O

Les acusacions a Eudald Calvo van vinculades a la celebració de l'1 d'octubre i que es permetés la campanya prèvia

RedaccióActualitzat

La Fiscalia ha citat l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, per la seva actuació al voltant del referèndum de l'1 d'octubre. A Calvo se l'acusa de tres delictes: desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació.

La citació és per al 5 de desembre a la Ciutat de la Justícia, coincidint amb l'inici de la campanya electoral. La declaració es farà davant d'instrucció policial, no del jutge. Les mesures amb què es podria trobar a través de la via penal serien: penes de presó, inhabilitació o multes econòmiques.

Citació de la policia local

El cap de la Policia Local d'Argentona, Pere Anglada, va ser el primer a rebre una citació per declarar en el mateix procés judicial. Se l'acusa de presumptes delictes de prevaricació i desobediència durant la votació de l'1-O. D'aquesta manera es va convertir en el primer investigat per ordenar als seus agents no intervenir en la votació.

Calvo ha declarat en una entrevista a la Ràdio d'Argentona que confia que el Cap de la Policia Local d'Argentona quedi al marge de l'actual judici. "No té cap sentit" que se'l mantingui en el procés, ja que és un "funcionari que compleix les ordres de l'alcalde".

Abans de l'1 d'octubre, l'alcalde d'Argentona ja va tenir una gran presència a les xarxes socials quan va "arxivar" l'advertència del govern espanyol sobre la celebració de l'1 d'octubre. Un gest que altres alcaldes també van repetir.

 

 

 

Anar al contingut